VAPPU HUIPENTUU JVG:N VIRTUAALIKEIKKAAN - KURKISTA TUOTANNON KULISSEIHIN

Suomen rakastetuimman juhlabändi JVG:n viihdyttää vappukansaa virtuaalisessa Helsingissä 30. huhtikuuta klo 19 alkaen. Ikärajaton ja ilmainen keikka mahdollistaa yhteisöllisen etävapun vieton virtuaalisesti yhdessä, kun studiossa kokonaisen keikkabändin kanssa livenä esiintyvä JVG projisoidaan 3D-mallinnetulle Senaatintorille.

Keikka on kerännyt Facebookissa jo noin 50 000 kiinnostunutta kävijää. Kurkista Suomen mittakaavassa harvinaisen suuren virtuaalitodellisuusproduktion kulisseihin täältä: www.burst.fi.

JVG:n keikan virtuaalinen live-tuotanto edustaa maailmanlaajuisestikin uutta teknologiaa. Helsingin Senaatintorilla ei tapahdu vappuaattona mitään, vaan bändi esiintyy livenä teollisuustilaan rakennetun ison green-screenin edessä, ja bändin ympärille on tietokoneella rakennettu virtuaalinen Senaatintori, jota Unreal Engine -pelimoottori pyörittää. Samaan live-lähetykseen, virtuaaliselle Senaatintorille siis, katsojat voivat liittyä avatartensa kanssa keikan yleisöksi tai vaihtoehtoisesti katsoa pelkkää live-videota. Aktiivisimmat avattaret näkyvät live-lähetyksessä, jota bändi seuraa keikan ajan.

“Virtuaaliteknologian käyttäminen haastaaa luovuuden, sillä tätä tuotantoa pitää ajatella mieluummin elokuvallisena tietokonepelinä kuin perinteisenä keikkataltiointina. Työkaluna ei ole pelkkä lava vaan koko virtuaalinen Senaatintori. Iso ero perinteiseen keikkataltiointiin ovat myös avattaret, eli yleisön mukaantulo. Keikka elää molempiin suuntiin, kuten oikeastikin. Kuilu artistin ja katsojien välillä hämärtyy ja molemmat saavat toisiltaan sitä energiaa, mitä normaalistikin keikalla saadaan”, kuvailee konsertin ohjaaja Lauri Laukkanen Zoanilta.

Konsertti on koettavissa älypuhelimella tai tietokoneella joko perinteisesti katsomalla www.helsinkikanava.fi-sivustolla ja JVG:n Youtube-kanavalla tai interaktiossa muiden kävijöiden ja artistien kanssa virtuaalisina avatar-hahmoina www.burst.fi-sivustolla.

Konsertin mahdollistavat Zoan, Helsingin kaupunki, Fullsteam Agency, OnePlus, Marli Juissi, Isey Skyr ja PME Records.

JVG – IKUINEN VAPPU
To 30.4.2020 klo 19, Virtuaalinen Helsinki
Ilmainen live-keikka koettavissa osoitteissa: www.helsinkikanava.fi, www.burst.fi & www.youtube.com/user/Knightrydazz
Tallenne katsottavissa 48 tuntia keikan jälkeen.

Lisätietoja:
FULLSTEAM AGENCY / Liina Rislakki (040 706 0286, liina@fullsteam.fi)
HELSINGIN KAUPUNKI / ​ Sanna Forsström (040 531 3713, sanna.forsstrom@hel.fi)
ZOAN / Miikka Rosendahl (040 963 0409) tai Laura Olin (040 351 6808, etunimi.sukunimi@zoan.fi)

JVG:n haastattelupyynnöt:
WARNER MUSIC FINLAND / Noora Kärki (044 981 1633, noora.karki@warnermusic.com)

Takaisin