TUURE KILPELÄINEN SUUNTAA PARTYTUURE-SINFONIAKIERTUEELLE 

Tuure Kilpeläisen menestyksekäs taival jatkuu, kun rakastettu laulaja-lauluntekijä huipentaa kuluvan vuotensa yhteiskonsertteihin sinfoniaorkestereiden kanssa. Syksyn aikana artisti konsertoi yhteensä seitsemässä kaupungissa ympäri Suomen, neljän eri sinfoniaorkesterin säestämänä. Ainutlaatuisissa konserteissa kuullaan Kaihon Karavaanin hittejä sekä Tuuren uusimman albumin voimakkaita ja raikkaita kappaleita. Artistin mittavan tuotannon helmet nousevat uusiin korkeuksiin isolle sinfoniaorkesterille sovitettuna, ja laaja äänimaailma yhdistettynä Tuuren samettisen rouheaan ääneen ja tunnepitoiseen tulkintaan lupaa kuulijoille musiikillisia elämyksiä täynnä suurta tunnetta. Liput konsertteihin tulevat myyntiin konserttipaikkojen myyntikanaviin kevään aikana.

 

Tulevan syksyn konserteissa on mukana myös Tuure Kilpeläisen oma yhtye, jäseninään Ansku Mellanen (basso, kitara, laulu), Julius Sihvonen (koskettimet, laulu) ja Eliel Viitanen (rummut). Sovituksia kappaleista ovat kirjoittaneet alansa parhaat nuoret tekijät, kuten Sampo KasurinenAnssi VäxbySami PitkämöAntti Rissanen ja Marzi Nyman. Kapellimestarina toimii vahvan kokemuksen sinfoniaorkestereista omaava Antti Rissanen.

 

PartyTuure-kiertueella kohtaavat kaksi maailmaa uniikilla tavalla – laulaja-lauluntekijä Tuure sekä neljä eri ammattisinfoniaorkesteria, joista kukin tuo oman sävynsä ja erityislaatuisen tekemisensä osaksi ainutlaatuista kokonaisuutta. Konsertit toteutetaan yhteistyössä Kuopion kaupunginorkesterin, Jyväskylä Sinfonian, Kymi Sinfoniettan sekä Lappeenrannan kaupunginorkesterin kanssa.

 

Yhteistyö ison orkesterin kanssa on minulle uutta, ja niinpä nämä konsertit ovat suuri askel tuntemattomaan. Odotan jännityksellä, mutta erittäin suurella innolla tulevia keikkoja yhdessä Antti Rissasen ja suomalaisten huippuorkestereiden kanssa”, Tuure kertoo. ”Haluamme toteuttaa tämän kaiken kunnianhimoisesti. Annoin suuresti arvostamillemme sovittajille vapaat kädet ja Antti Rissaselle täydet valtuudet toimia taiteellisena johtajana. Halusimme pistää itsemme likoon niin, että sovituksiin tulisi jotain uutta ja suurta, kappaleen perusajatuksen pysyessä uskollisena alkuperäiselle. Ohjelmisto on mietitty hyvin tarkkaan. Luonnollisesti mukana on tunnetuimpia kappaleitani, mutta myös helmiä, joita en ole esittänyt vuosiin”, artisti taustoittaa.

 

 ”Tuuren kappaleet ovat vahvoja, perinteiseen käsityöhön nojaavia popkappaleita, jotka tarjoavat sovittajalle runsaasti mahdollisuuksia käyttää orkesterin väripalettia, mutta silti aina soittavat kuin itse itseään”, konserttien taiteellinen johtaja Antti Rissanen puolestaan kommentoi.

 

Iskelmä-Finlandialla vuonna 2023 palkittu ja useaan otteeseen Emma-palkinnolla noteerattu Tuure Kilpeläinen julkaisi loppuvuodesta uuden studioalbuminsa ”Sanat jää ilmaan”. Muun muassa hiteistään ”Kaikki mihin oot tottunut”, ”Matkalla kotiin” ja ”Valon pisaroita” tunnetun artistin kappaleet ovat tuoneet esittäjälleen vuosien varrella lukuisia ja moninkertaisia kulta- ja platinalevyjä.

Takaisin