SIDEWAYS JÄRJESTETÄÄN NYKYISESSÄ MUODOSSAAN VIIMEISTÄ KERTAA

Sideways-festivaali nousee Helsingin Nordikselle viimeistä kertaa 13.–15. kesäkuuta. Festivaalille nykyiseen kokoluokkaansa kasvun mahdollistanut jäähallin ympäristö on tarjonnut vuodesta 2018 alkaen olosuhteet ainutlaatuisen festarikokemuksen luomiselle. 

 

Sisällöltään ja palvelutarjoamaltaan kunnianhimoisen ja kokoaan suuremman festivaalin tekeminen on antoisaa, mutta haastavaa. Erityisesti viime vuosien yleinen taloustilanne sekä kustannustason nousu ovat merkittävästi vaikuttaneet mahdollisuuksiin tehdä tapahtuman järjestämisestä nykyisessä muodossaan kannattavaa. 

 

Lisäksi tapahtuman pitkäjänteistä suunnittelua ovat vaikeuttaneet erilaiset epävarmuustekijät, kuten Sidewaysin festivaalialueen paikalle jo vuosia suunnitteilla ollut jättimäinen Garden-areena. Myös Nordiksen lähialueen muut kehityshankkeet, ympäröivät työmaat sekä jäähallissa ja sen ympäristössä järjestettävät muut tapahtumat ovat tehneet Sidewaysin kehittämisestä pitkällä aikavälillä haastavaa. Esimerkiksi alalle tyypilliset usean vuoden vuokrasopimukset tapahtuma-alueesta eivät ole olleet meille mahdollisia, mikä on vaikeuttanut festivaalin jatkuvuuden suunnittelua merkittävästi. 

 

Sidewaysin ideologiassa ovat alusta asti olleet innovatiivisuus, edelläkävijyys, yllätyksellisyys ja jatkuva kehittyminen. Jotta näistä arvoista ei tarvitsisi tinkiä, olemme päättäneet, että nyt on oikea hetki kääntää sivua ja katsoa tulevaisuuteen avoimin mielin. Emme siis vielä tiedä, miltä Sideways tulevaisuudessa näyttää tai missä ja milloin tulevina vuosina kokoonnumme. Tulemme kysymään asiakkaidemme toiveita ja ajatuksia tulevasta, sillä Sidewaysin ytimessä vaalittu lämmin ja yhteisöllinen tunnelma on heidän ansiotaan. Olemme kiitollisia siitä, minkälaisia kesäviikonloppuja olemme kokeneet ensin Teurastamolla ja nyt viimeisten seitsemän vuoden aikana Nordiksella. 

 

Seuraavien viikkojen aikana tulemme tekemään kaikkemme, jotta viimeistä kertaa Nordiksella 13.–15. kesäkuuta koettava Sideways-festivaalin yksi aikakausi saa arvoisensa päätösjuhlat. Nordiksella nautitaan vielä kerran timanttisista keikoista sisä- ja ulkolavoilla, koko alueen täyttävästä riemastuttavasta alueohjelmasta, maukkaasta ravintolatarjonnasta, hikisistä jatkoista sekä kaikista yllätyksistä, jotka tapahtumapaikkamme mahdollistaa. 

Takaisin