PROVINSSIN OHJELMA VALMIS - NÄIN KORONAVIRUS VAIKUTTAA FESTIVAALIN JÄRJESTELYIHIN

Kesäkuun viimeisenä viikonloppuna Seinäjoella järjestettävän Provinssin musiikkiohjelmisto on viimeisten yli kolmenkymmenen uuden esiintyjän myötä valmis. Jo 42. kertaa juhlittavan festivaalin lipunmyynti on käynnissä osoitteessa www.provinssi.fi/liput.

Aikaisemmin Disco Ensemblessä, Lapkossa ja Children of Bodomissa uraa luoneiden muusikoiden uusi yhtye Moon Shot soittaa Provinssissa uransa ensimmäisen keikan. Kitaravetoisen musiikin tarjontaa täydentävät muun muassa myös värikästä suomirockia soittava Tiisu,  juuri uuden levyn julkaissut Herra Ylppö & EX, violent pop -yhtye Blind Channel, rap metal -kokoonpano Lähiöbotox sekä popin ja metallin parissa operoiva Ikinä. Popin ja urbaanin musiikin kattausta monipuolistavat ajankohtaiset kiinnitykset Nelli Matulasta Oliveraan. Lisäksi ohjelmistoon liittyy suuri joukko muitakin esiintyjiä. Koko artistilista on nähtävissä osoitteessa www.provinssi.fi/ohjelma. 


Tänä vuonna poikkeuksellisen laajan kiinnostuksen keränneen festivaalin järjestelyt etenevät niin normaalisti kuin vallitsevissa olosuhteissa on mahdollista. 

”Seuraamme jatkuvasti koronatilanteen kehittymistä ja valmistaudumme kaikkiin mahdollisiin skenaarioihin. Toivomme, että kesäkuun lopussa Törnävänsaarella voidaan juhlia raskaimman vaiheen selättämistä ja ottaa korkojen kera takaisin keväällä menetettyjä yhteisiä hetkiä. Samalla joudumme toki varautumaan myös siihen mahdollisuuteen, ettei tapahtuman järjestäminen olekaan mahdollista", kertoo Provinssin festivaalijohtaja Sami Rumpunen.

Tällä hetkellä Provinssin tuotantotiimiä työllistävät esimerkiksi myöhemmin keväällä julkistettavat alueuudistukset sekä kalustohankinnat ja festivaalialueen visuaalisuuden suunnittelu. Myös uusia majoitusvaihtoehtoja kartoitetaan, jotta aikaisemmat vuodet ylittävään kysyntään voitaisiin vastata. Luonnollisesti myös koronavirus aiheuttaa toimenpiteitä tapahtuman suunnittelussa, ja tämän vuoden tuotannollisiin kehityskohteisiin kuuluvat käsienpesupisteiden lisääminen, käsidesin saatavuuden varmistaminen sekä yleisen siisteyden, desinfioinnin ja kierrätyksen kehittäminen.

”Provinssiin saapuvan yleisön, työntekijöiden, vapaaehtoisten ja artistien hyvinvointi ovat tänä vuonna meille erityisen panostuksen kohteena. Haluamme osaltamme tehdä kaikkemme, jotta Provinssissa on kesäkuun lopussa turvallista juhlia”, Sami Rumpunen jatkaa.

Mikäli viranomaisten tapahtumia koskeva tapahtumien kieltopäätös jatkuisi aina Provinssiin saakka, noudattaa festivaali luonnollisesti annettuja ohjeistuksia ja määräyksiä. Jos Provinssi jouduttaisiin perumaan, on liput mahdollista palauttaa. Yksikään Provinssiin kiinnitetty artisti ei ole toistaiseksi ilmoittanut suunnittelevansa esiintymisensä perumista. 

”Vaikka juuri nyt maailma on täynnä epävarmuutta tulevaisuudesta, emme aio vaipua epätoivoon vaan haluamme omalta osaltamme jatkaa työskentelyä tapahtuman eteen. Samalla tavalla kuin nyt tiedotamme uusista artistikiinnityksistä ja muista tämän kesän suunnitelmista, sitoudumme myös tiedottamaan aktiivisesti mahdollisista muutoksista tai peruutuksista festivaalin järjestelyjen suhteen. Uskomme avoimuuteen”, toteaa Rumpunen lopuksi. 

Provinssin alue- ja taideohjelmasta sekä monipuolisesta ruoka- ja juomatarjonnasta tiedotetaan kevään aikana.  

Takaisin