EFTERKLANGIN ODOTETTU PALUUKEIKKA HELSINGISSÄ LOKAKUUSSA

Tanskalainen Efterklang palaa yli vuosikymmenen odotuksen päätteeksi Suomeen syksyllä 2021. Kunnianhimoisena indie-yhtyeenä tunnettu ja kotimaansa menestyneimpiin genrensä edustajiin lukeutuva Efterklang esiintyy Helsingissä Kuudennella Linjalla perjantaina 22. lokakuuta 2021. Konsertin liput tulevat myyntiin Tiketissä keskiviikkona 12. toukokuuta.


Casper Clausenin, Mads Brauerin ja Rasmus Stolbergin luotsaama Efterklang on nauttinut kriitikoiden sekä fanien suosiosta jo kahden vuosikymmenen ajan. Vuoden 2004 debyyttialbumi ”Tripper”, 2007 julkaistu ”Parades” sekä 2012 ilmestynyt neljäs studioalbumi ”Piramida” ovat nousseet kokeellisen pop-rockin ja modernin taidemusiikin merkittävimpien julkaisujen joukkoon. Mahtipontisessa ja muhkean orkestroidussa tuotannossa kuuluu perinteisten soittimien ja elektronisen popmusiikin elementtien lisäksi kuorostemmoja, jousisektioita ja kirkkourkuja. 

Viidennen, ”Altid Sammen” (2019) -albumin kappaleet kuullaan aiemmasta englanninkielisestä tuotannosta poiketen yhtyeen äidinkielellä tanskaksi. Seitsemän vuotta edellisen pitkäsoiton jälkeen julkaistulle albumille yhtye on ammentanut inspiraatiota Berliinin Barokkiorkestri X:n (B.O.X) kanssa tehdystä yhteistyöstä: majesteettisen orkesterimainen tuotanto on korvattu pehmeillä trumpettiäänillä ja synteettisilla murtosoinnuilla. Helsingin-keikalla on odottavissa yhdistelmä melankolisen intiimiä tunnelmaa sekä aiempien vuosien hittienergiaa. 
 

Takaisin