Big things come in small packages. Uniikki (aka Daniuniikki) purkitti ensimmäiset riiminsä jo 12-vuotiaana tuolloin käytettävissä olleella studiotekniikalla rahisevalle C-kasetille show-miehen elkein. Sittemmin taitojen ja tekniikan kehityttyä Uniikki nousi musiikkilajissaan Suomen kärkiartistien joukkoon Kapasiteettiyksikkö-yhtyeen jäsenenä. Hän on myös yksi Rähinä Recordsin viidestä perustajajäsenestä ja omistajasta. Uniikki tunnetaan yhtenä Suomen omalaatuisimmista lyyrikoista sekä huikeista keikoistaan.

Uniikki julkaisi 2005 ensimmäisen virallisen soololevynsä Aika Ei Venaa Ketään. Hän on lisäksi julkaissut Kapasiteettiyksikön kanssa albumit Päivästtoiseen (2001), Klassikko (2002), Itsenäisyyspäivä (2003), Usko Parempaan (2004), Susijengi (2006) ja kokoelmalevyn KY (2008).

Vuonna 2008 Uniikki julkaisi erittäin positiivisen vastaanoton saaneen Nuor Tolppanen Vol.1-mixtapen, joka tarjoili esimakua tulevasta sooloalbumista. Uniikin toinen virallinen sooloalbumi Juokse Poika Juokse julkaistiin pitkän odotuksen jälkeen vuonna 2009. Levy sisälsi materiaalia perinteisemmästä hip hopista modernimpaan soundiin.

Suurempaa (2011) albumille Uniikki oli keskittynyt luomaan moniulotteisempia lyriikoita sekä modernimpaa soundia. Uniikin mielestä albumi kuvasti hyvin hänen menneitä vuosiaan. Albumin single ”Pojat On Poikii” biisi nousi kesän kuumimmaksi ilmiöksi. Musiikkivideolla Uniikki tarjoili faneilleen pilke silmäkulmassa biletystä suuren maailman tyyliin. Suomalaistähdet näyttivät miten samppanja virtaa, kauniita naisia riittää ja kuinka lapasesta meno voikaan lähteä aamun pikkutunneilla.

Kesäkuussa julkaistu Kiitorata-albumi (2012) on positiivinen ja musikaalinen paketti, joka nostaa hymyn kuuntelijan huulille. Uniikin mielestä albumin ensimmäinen single ”Paita Pois” on hänen paras ykkössinkku koskaan. Albumilla vierailevat mm. Elastinen, Heikki Kuula, Mikael Gabriel ja Jannika B. Albumilta löytyy myös Suomen miesten koripallomaajoukkueelle tuotettu vuoden 2012 EM-karsintojen virallinen kannustuskappale ”Susijengi 2.0”.

Kylänmies-albumi julkaistiin 29.11.2013. Levyllä vierailee paljon Suomen hiphop-skenen ykkösnimiä, kuten Elastinen, Mikael Gabriel, Cheek sekä VilleGalle. Levyn sinkku ”Pätkätöis” sijoittui hyvin radioiden soittolistoilla.

28.11.2014 Uniikki julkaisi kokoelmalevyn Pienen miehen isot hitit, jonka sinkkulohkaisu ”Ota Selfie” otettiin upeasti vastaan. Sinkun musiikkivideota varten Uniikki pyysi fanejaan lähettämään selfieitä, joita tuli lopulta yli 1000 kappaletta.

27. toukokuuta 2015 julkaistiin Uniikin uusimmalta albumilta ensimmäinen single ”Smäidätään” feat. Emma & Heikki Kuula. Biisi on hyvänmielen kesäkappale, jossa on mukana ihastuttava naisartisti Emma sekä Teflon Brotherista tuttu Heikki Kuula. Sinkun siivittämänä uusi sooloalbumi ”Pikku Prinssi” julkaistiin 26. kesäkuuta. Tuore levy on äänimaisemaltaan kokeellisempi kuin ennen ja mukana on tällä kertaa myös rauhallisempia biisejä.

Uniikki paljastaa, että tätä levyä tehdessä hänellä oli päällä todellinen flowtila – ranskalainen Pikku Prinssi -kirja kertoo onnen tavoittelusta ja sen löytämisestä ja nämä teemat ovat vahvasti esillä omalla Pikku Prinssi -albumilla.

Booking: Mika Sorola

Production: Thomas Frankton

PR:
Kaiku Entertainment / Jaana Ijäs
050 3751801
jaana@kent.fi

Promokuvat & akkreditointi:
https://www.fullsteam.fi/fi/press

 

  • — Inari | Hotelli Kultahippu

  • — Iitti | Mesta Road Rock

Ei tulevia keikkoja