Lisätiedot

Ulver (NO)

Kokeellisen musiikin todellinen kulttiyhtye Ulver palaa Suomeen marraskuussa. Genressään pysyvän paalupaikan ansainneen norjalaisyhtyeen lisäksi Kulttuuritalon lavalle lauantaina 5. marraskuuta nousee myös yhdysvaltalainen laulaja-lauluntekijä Emma Ruth Rundle. Lipunmyynti alkaa perjantaina 3. kesäkuuta 2022 klo 9 Lippupisteessä.

Lähes 30 vuotta sitten perustettu Ulver on käynyt vuosien saatossa läpi monipuolisen kattauksen erilaisia genrejä. Yhtye aloitti black metallin parissa, mutta hyvin pian musiikki sai sävyjä niin klassisesta musiikista kuin myöhemmin myös elektronisesta ja progressiivisesta musiikista, ambientista, synapopista ja elokuvamusiikista. Yhdeksi Pohjois-Euroopan monipuolisimmista yhtyeistä kehuttu Ulver on niittänyt urallaan mainetta ja vastaanottanut ansaittuja palkintoja, kuten ”Vuoden albumi” -palkinnon Oslo Awardseissa. Yhtyeen viimeisin täyspitkä albumi, 70- ja 80-luvun kauhuelokuvista inspiraationsa saanut ”Scary Muzak”, julkaistiin Halloweenina 2021. Ulver keikkailee vain harvakseltaan ja bändi nähdään omalla keikallaan Suomessa nyt ensi kertaa sitten kevään 2018.

Ensi kertaa Suomeen saapuva laulaja-lauluntekijä Emma Ruth Rundle muistetaan mm. Marriages-ja Red Sparowes -yhtyeiden riveistä, mutta ennen kaikkea sooloartistina. Rundle on julkaissut viisi albumia joista viimeisin, artistin mestariteokseksi kutsuttu ”Engine of Hell”, ilmestyi marraskuussa 2021. Albumi on väkevä ja intiimi kuvaus Rundlen läpikäymistä henkilökohtaisista ongelmista.
 

ULVER (NO)
EMMA RUTH RUNDLE (US)
La 5.11.2022 Helsinki, Kulttuuritalo

Liput myyntiin pe 3.6. klo 9
- Ennakkoon Lippupisteestä alk. 48,50 EUR (+ tilausmaksu alk. 1,50 / tilaus)

Ei tulevia keikkoja