Laulaja-lauluntekijä Titta (Titta Hakala) on tehnyt omaa musiikkiaan jo vuodesta 2014 alkaen, jolloin hän julkaisi ensisinglensä Maailma loppuu tänään. Kappale sai hyvän vastaanoton ja vuosien varrella Titta onkin ehtinyt julkaista useita omia sinkkuja sekä vierailla muiden artistien kappaleilla fiittaajana. Viime keväänä julkaistu Titan kymmenes single Elämä on nyt on muodostunut Titan uran toistaiseksi suurimmaksi hitiksi – Kappale löysi kesän 2021 aika pikkuhiljaa kuulijoita niin radioissa kuin Spotifyssakin ja on noussut alkusyksystä 2021 jo viiden soitetuimman kappaleen joukkoon Suomessa.

Elämä on nyt on kappale, joka nimensä mukaisesti muistuttaa hetkessä elämisen tärkeydestä. Se pakottaa kuulijan kysymään itseltään mitä hyvää, ihanaa ja merkityksellistä elämässäni on just nyt?

”Mä olen opetellut etsimään niitä pieniä asioita mun elämästä, jotka tekee mut onnelliseksi. Niitä, jotka kutkuttaa mahanpohjaa tai antaa hyvänolon tunteen. Ja niihin kun kääntää katseen ja niitä asioita tekee, syntyy maagisesti fiilis siitä, että ”elämä on nyt”. Ja se fiilis on lähimpänä taikuutta mihin mä oon koskaan itse päässyt”, Titta kertoo kappaleesta.

”Ajatus elämästä, jossa ei mieti liikaa menneitä, vaan antaa vaan palaa, on aika ihana. Ei me saada historiaa kirjotettua uusiksi, mutta tulevaisuuteen voidaan kyllä vaikuttaa. Ja siihen taas vaikuttaa se mitä me tehdään meidän elämällä just nyt. Tässä ja nyt”, Titta jatkaa.

Ennen Elämä on nyt -kappaleen julkaisua Titta päätti pitää luovaa taukoa musiikin teosta ja keskittyä opintoihinsa Helsingin Pop & Jazz konservatoriossa. Tauko venyi lopulta kolmen vuoden mittaiseksi, mutta se kannatti. Titta kertoo kasvaneensa julkaisutauon aikana erityisesti biisinkirjoittajana, mutta tauko auttoi Tittaa myös löytämään oman äänensä artistina.

”Viime aikoina uutta musiikkia tehdessäni on käynyt monta kertaa mielessä se vanha klisee, että artistin pitää kärsiä taiteensa eteen. Aika diipeissä on nimittäin käyty. Onneksi musa on kuitenkin loistava keino käydä kaikkea sitä läpi. Musiikin tekeminen on mulle ikään kuin sisäinen pakko. Silti on vähän turha etsiä Tittaa kaikista mun kappaleiden teksteistä, koska laulut on lopulta vaan lauluja. Ne on tarinoita elämästä ja huomioita, joita olen tehnyt seuratessani ihmisiä ja niiden välisiä suhteita ja maailmanmenoa.”, Titta kertoo.

Tällä hetkellä Titta valmistelee debyyttialbumiaan.

Booking: Mika Sorola

Production: Thomas Frankton

PR:
Sami Rikala / Sony Music Finland
Puh. 0400 766 879
sami.rikala@sonymusic.com

 

 

  • — Helsinki | Malmitalo