Lisätiedot

Suzanne Ciani (US)

Yhdysvaltalainen säveltäjä ja elektronisen musiikin pioneeri Suzanne Ciani saapuu tammikuussa Helsinkiin. Monitahoinen äänitaiteilija konsertoi Helsingin Temppeliaukion kirkossa perjantaina 14. tammikuuta 2022. Konserttiliput tulevat myyntiin perjantaina 1.10.2021 klo 9 Lippupisteeseen ja Tikettiin.

Suzanne Cianin ura musiikin ja musiikkiteknologian parissa alkoi 1960-luvun lopulla Kalifornian ja Stanfordin yliopistoissa, joissa Ciani tutustui niin varhaiseen tietokonemusiikkiin kuin Buchla-syntetisaattorin keksijä Don Buchlaan. Jälkimmäinen tapahtuma käynnisti Cianin elämänmittaisen tutkimusmatkan Buchla-syntetisaattorien parissa, ja artisti onkin kertonut kyseisen soittimen määritelleen hänen uransa suunnan. 

1970- ja 80-luvuilla Ciani teki pitkän ja ylistetyn uran mainos- ja peliäänisuunnittelijana sekä elokuvamusiikinkin parissa. Hänen luomuksiaan ovat esimerkiksi maailman ensimmäisen puhuvan Xenon-flipperin äänet sekä suurelle yleisölle tuttu Coca Cola -mainosten niin kutsuttu pop-and-pour-ääni.

Vuonna 1981 Cianista tuli historian ensimmäinen Hollywood-elokuvaan soundtrackin säveltänyt naisartisti ”The Incredible Shrinking Woman”-elokuvan ääniraidalla. Ciani on lisäksi julkaissut merkittävän uransa aikana yli 20 studioalbumia ja ollut ehdolla Grammy-palkinnon saajaksi viisi kertaa. Artistista kertova dokumentti ”A Life in Waves” sai ensi-iltansa SXSW-festivaalilla vuonna 2017.

Viime vuosina Ciani on jälleen tehnyt paluuta rakkaan Buchla-syntetisaattorinsa pariin. Temppeliaukion kirkon ainutlaatuisessa visuaalisessa tilassa uppoudutaan siis tammikuussa maagisiin Buchla-tunnelmiin artistille ominaisen kvadrofonisen äänentoiston avulla.

SUZANNE CIANI (US) 
Perjantai 14.1.2022
Helsinki, Temppeliaukion kirkko

Liput myyntiin pe 1.10.2021 klo 9 Lippupisteessä ja Tiketissä
- ennakkoon alk. 32,50 EUR
- ovelta 34 EUR

Booking: Artemi Remes

  • — Helsinki | Temppeliaukion kirkko

    SIIRTYY

    Suzanne Cianin konsertti Helsingin Temppeliaukion kirkossa tulee siirtymään. Keskustelu artistiorganisaation kanssa on aktiivisesti käynnissä ja tiedotamme uuden esiintymispäivän mahdollisimman pian.

    Ostetut liput käyvät luonnollisesti myös uudelle keikkapäivämäärälle. Mikäli myöhemmin ilmoitettava uusi päivämäärä ei käy, liput on mahdollista palauttaa ostopaikkaan. Siirtyvissä konserteissa on yleinen käytäntö, että lippurahojen palauttaminen alkaa uuden päivämäärän vahvistumisen jälkeen. Rahat saa kyllä halutessaan takaisin 100% varmuudella, joten sen suhteen ei tarvitse olla huolissaan. 

    Pahoittelemme muutoksista ja tiedotamme uuden päivämäärän heti, kun se on meillä tiedossa. 

Ei tulevia keikkoja