Lisätiedot

Suede (US)

90-luvun brittipop-aallon neljästä suuresta enää yksi on jäljellä: dramaattisesta ja tummasävyisestä indierockistaan tunnettu Suede. Karismaattisen ja omaperäisestä lauluäänestään tavaramerkkinsä tehneen Brett Andersonin johtama Suede nousi suursuosioon varsinkin kolmen ensimmäisen albuminsa - ”Suede” (1993), ”Dog Man Star” (1994) ja ”Coming Up” (1996) - ansiosta. Suomalaisyleisö otti bändin heti debyytin myötä omakseen, ja Sueden myyttiseen maineeseen kohonneita Suomen-keikkoja muistellaan vieläkin kaiholla – varsinkin debyyttilevyn aikaista Tavastian-konserttia ja kolmea Provinssi-keikkaa.

Ja eihän siitä mihinkään pääse, että ”The Beautiful Onesin”, ”Trashin” ja ”Animal Nitraten” kaltaisia hittejä bändillä riittää vaikka kuinka paljon. Suede viihtyi telakalla vuosina 2003-2010, ja paluun jälkeen yhtyeen suosio on kasvanut areenakokoon. Syyskuussa 2018 ilmestynyt kahdeksas Suede-albumi ”The Blue Hour” todistaa, että yhtyeen luova kausi jatkuu edelleen huippuvireisenä. The Independent -lehti antoi albumille täydet viisi tähteä nimeten sen mestariteokseksi, ja kritiikeissä levy on kerta toisensa jälkeen nostettu bändin parhaaksi julkaisuksi 20 vuoteen.

Kesällä 2019 Suede nähtiin Helsingissä Sidewaysissa ja tänä vuonna yhtye tekee paluun Suomeen, kun se nähdään Qstock-festivaalilla perjantaina 24. heinäkuuta.

Booking: Artemi Remes

  • — Oulu | Qstock

    Qstock 2020 on peruttu koronaviruksen vuoksi.