Lisätiedot

Sleep Of Monsters

Sleep Of Monsters (SOM) venyttää raskaan musiikin genrerajoja tumman melodisella ja melankolisella soundillaan. AOR:ksi eli Adult Occult Rockiksi musiikkiaan kuvailevan yhtyeen muodostavat Sami Hassinen (kitara), Pätkä Rantala (rummut), Ande Kiiski (basso), Janne Immonen (koskettimet), Uula Korhonen (kitara), Jarkko Hassinen (baritonikitara ja laulu), Tarja Leskinen (laulu), Hanna Wendelin (laulu) ja Ike Vil (päävokalisti). Vuoden 2013 HIMin Helldone Festival -tapahtumassa uransa aloittanut yhtye kiinnitettiin Suomen Musiikki -levy-yhtiölle, joka julkaisi SOMin debyytin Produces Reason saman vuoden marraskuussa, jonka kotimaisen menestyksen jälkeen Svart Records julkaisi albumista kansainvälisen julkaisun vuoden 2014 marraskuussa. Yhteistyö Svart Recordsin kanssa jatkui vuonna 2016 julkaistun kakkosalbumin Poison Garden myötä. Muun muassa Tuska-festivaalilla ja Swallow The Sunin kanssa kiertäneen kokoonpanon viimeisin, kesällä 2023 ilmestynyt ΓΓΓ-pitkäsoitto on kerännyt runsaasti ylistystä sekä kotimaassa että ulkomailla.

”Sleep Of Monsters on ollut uniikki orkesteri siitä asti, kun se perustettiin. Bändi, joka haastaa kuulijaansa tutkimaan jokaisen erilaisen kappaleen musiikillisia ja lyyrisiä versoja. Eikä vain sillä tavalla kuin yleensä konseptilevyjen kohdalla. Sleep Of Monstersin tapa tehdä kokonaisvaltaista taidetta yltää äärimmäisen pitkälle mielen syvyyksiin. Kun Ike Vil, Jarkko Hassinen ja levyn todelliset seireenit Tarja Leskinen, Hanna Wendelin ja Nelli Saarikoski vuoroin saarnaavat ja lumoavat, ei äänien vuorovaikutuksesta voi olla lankeamatta hypnoosiin. Albumilla parasta onkin juuri se tapa, jolla ikiaikaisen oloiset genreristeämät yhdistyvät laulajien väliseen dialogiin. (Aki Nuopponen / Soundi)

”Yhtyeen kolmas albumi ΓΓΓ sinkoaa vastaanottajan syvälle antiikin Kreikkaan, joka uhkuu dekadenssia, mystisyyttä ja seireenimäistä viehkoa. Sen elämänpiiri on rosoinen mutta kaunis, synkkä mutta toiveikas, melankolinen mutta mukaansatempaava. Se on kuin muinaisesta loistosta muistuttava temppeli, jonka pylväät seisovat yhä pystyssä ylväinä mutta rapistuneina – raunioiden ympäröimänä, imperiumien nousut ja tuhot todistaneina, sivistyksen ja rappion heijastumina.” (Markus Laakso / Inferno)

”ΓΓΓ on maltilla rakennettu ja jämäkästi otteessaan pitävällä jännitteellä ladattu tummasävyisen modernin mystisen rockin albumi, jonka erityislaatuisuus piilee sen poikkeuksellisen laajassa vaikutekirjossa ja genrerajoja häpeilemättömästi ylittävässä luonteessa.” (Mikko Nissinen / Kaaoszine)

”ΓΓΓ jatkaa syvän esoteerista, mystistä linjaasi ollen täynnä muinaisia mysteerioita ja hunnutettuja vertauskuvia sanoituksissaan. Silti et tingi menevästä rokkaavuudestasi: kolmas levysi täydellistää koukeroisen esoterian ja menevän rockin kemiallisen avioliiton. Levystä nauttiakseen ei tarvitse ymmärtää, tai edes välittää, sanoituksista – mutta niihin perehtyminen tuo levylle monia lisädimensioita.”

(Jesse Ryhänen / Imperiumi)

 

Booking: Maija Kaarna

Production: Pyry Hanski

  • — Helsinki | On The Rocks

  • — Helsinki | Tiivistämö

  • — Helsinki | Semifinal