Lisätiedot

Shackleton/Zimpel (UK/PL)

Brittiläinen Shackleton ja puolalainen Waclaw Zimpel tuovat Shackleton/Zimpel-projektinsa ensi kertaa Suomeen toukokuussa. Erittäin valikoidusti yhteisiä konsertteja tekevä duo esiintyy Helsingin Ääniwallissa torstaina 26. toukokuuta 2022. Konserttiliput ovat nyt myynnissä Tiketissä.

Brittiläisen elektronisen musiikin tuottaja Sam Shackletonin juuret ovat niin punkissa, klubiskenessä kuin kokeellisen musiikinkin maailmassa. Hänet tunnetaan mm. vaikutusvaltaisen dubstep-levymerkki Skull Discon perustajana ja yhtenä modernin elektronisen musiikin ainutlaatuisimmista tekijöistä. Hän työskentelee usein käsitteellisten ja spirituaalisten teemojen ympärillä, jotka ovat nyt ajankohtaisempia kuin koskaan.

Puolalainen Waclaw Zimpel taas tunnetaan muun muassa klarinetistina, säveltäjänä ja tuottajana. Zimpelin uralla merkkipaaluksi osoittautunut, vuonna 2016 julkaistu soolooalbumi ”Lines” vei artistin jazzklubeilta elektronisen musiikin festivaaleille, ja sysäsi yhteistyöhön esimerkiksi juuri Shackletonin kanssa.

Shackletonin ja Zimpelin tuore yhteistyö sai alkunsa artistien yhteisestä mielenkiinnosta niin hengellistä musiikkia kuin elektronista ilmaisua kohtaan. Ensimmäisen yhteisen albuminsa, positiivista kuhinaa aiheuttaneen ”Primal Formsin”, kaksikko julkaisi vuonna 2020. Sillä kaksikko pyrki harmonian, itsetutkiskelun sekä solidaarisuuden kautta luomaan uudenlaista rituaalista tanssimusiikkia.

Syvällisiä teemoja elektronisiin sävyihin kietovan duon ainutlaatuiseen musiikilliseen maailmaan saa tutustua ensi kertaa Suomessa toukokuun konsertissa. 
 

SHACKLETON/ZIMPEL – “THE SPIRIT STILL REMAINS” (UK/PL)
To 26.5.2022
HELSINKI, ÄÄNIWALLI

Liput myynnissä Tiketissä
- ennakkoon alk. 27,50 €
- ovelta 29 €

Booking: Artemi Remes

Ei tulevia keikkoja