Lisätiedot

Rytmihäiriö

Suomen ainoa surmacore -yhtye Rytmihäiriö päättää muutaman vuoden hiljaiselonsa julkaisemalla uutta musiikkia. Toukokuussa 2018 ilmestynyt ”Spurgurituaali” avaa tien kohti syyskuussa ilmestyvää albumia. Kappaleesta on valmistunut myös Vesa Vainion ohjaama video, joka on katsottavissa täällä.

”Gambinalaatikot ovat löytäneet perille luoksemme ja muutaman vuoden hiljaiselo on täten julistettu päättyneeksi. Nyt kesän mittaan viimeistelemme syyskuussa julkaistavan seitsemännen pitkäsoittomme, ja valmistaudumme viettämään uuden levyn tiimoilta pitkähkön syksyn tositoimissa hikisillä klubikeikoilla. ’Spurgurituaali’ on kosminen lekahitti, joka sitoo bändin menneisyyden ja tulevaisuuden yhdeksi loogiseksi jatkumoksi. Ollaan lisätty rähinää, riffejä, isoa kättä ja suurta sydäntä. Nyt isketään raskasta gambinagroovea otsaluun taakse. Ei muuta kuin tyirättättää!”, yhtye julistaa.

Rytmihäiriö määrittelee musiikkinsa Surmacoreksi, genreksi joka yhdistelee metallin alalajien parhaita ominaisuuksia. Rankoissa sanoituksissaan Rytmihäiriö käsittelee yhteiskunnan ulkopuolelle ajautuneiden ihmisten kohtaloita ja edesottamuksia, joissa alkoholi ja henkirikokset ovat usein läsnä. 

Rytmihäiriö on pitkän linjan tekijä kotimaisen rankemman musiikin kentällä. Bändi on toiminut vuodesta 1988 ja julkaissut tänä aikana kuusi albumia. Debyytti Surman siipien havinaa ilmestyi vuonna 1991 ja kakkosalbumi Saatana on Herra vuonna 2005. Tämän jälkeen yhtyen siirtyi Sakara Recordsille, jonka ensimmäinen Rytmihäiriö-julkaisu oli aiempaa metallisemmin soinut Seitsemän surman siunausliitto -albumi vuonna 2006. Helmikuussa 2008 ilmestynyt kriitikoiden ylistämä Sarvet, sorkat, salatieteet kelpasi myös ostavalle yleisölle ja nousi Suomen virallisen albumilistan 10:lle tilalle. Keväällä 2010 julkaistu Surmantuoja vakiinnutti bändin aseman äärimmäisen ilmaisun ystävien sydämissä. Rytmihäiriön viimeisin albumi Todellisuuden mestari julkaistiin 2013 ja debytoi Suomen virallisen listan sijalla 4. 

Unto Helo - laulu
Janne Perttilä - kitara
Antti Kiiski - basso
Jukka "Kosmo" Kröger - rummut

Booking: Ari Koskinen

Production: Vilhelmiina Viitaniemi

PR:
Sakara Records
info@sakararecords.com

Promokuvat & akkreditointi:
https://www.fullsteam.fi/fi/press

  • — Helsinki | Telakka

    And Oceans, Kalmah, Brymir, MORS SUBITA

  • — Oulu | Club Teatria

    Wolfheart, Kalmah, Brymir, MORS SUBITA

  • — Tampere | Olympia

    Wolfheart, Kalmah, Brymir, MORS SUBITA