Lisätiedot

Ryoji Ikeda

Ryoji Ikedan taiteelliset juuret juontuvat 1980- ja 1990-luvuille, jolloin hän aloitti uransa kiotolaisessa Dumb Type -kollektiivissa ollen aktiivinen elektronisen musiikin kentällä sekä dj:nä että säveltäjänä. Sittemmin vuosituhannen vaihteessa Ikeda alkoi keskittyä omaan teknosta ja elektronisesta musiikista inspiroituneeseen minimalistiseen musiikkiinsa.

Ikeda on saanut mainetta yhtenä harvoista kansainvälisistä taiteilijoista, jotka työskentelevät vakuuttavasti sekä musiikin että visuaalisen taiteen parissa. Artisti yhdistelee huolellisesti ääntä, visuaaleja, fyysisiä ilmiöitä ja matemaattisia käsitteitä immersiivisiksi live-esityksiksi ja installaatioiksi. Ikeda keskittyy äänen ja valon olennaisiin ominaisuuksiin matemaattisen tarkkuuden ja estetiikan avulla. Tavastialla tullaan kokemaan uniikki audiovisuaalinen konsertti joka pohjaa Ikedan viimeisimpään, vuonna 2022 julkaistuun ”ultratronics”-albumiin.

Booking: Artemi Remes

  • — Helsinki | Tavastia

    Ryoji Ikedan esiintymisessä käytetään stroboefektiä osana visuaalista toteutusta. Efektit saattavat vaikuttaa katsojiin, jotka ovat alttiita valoherkälle epilepsialle tai muille valoherkkyyksille.

    Suosittelemme kuulon suojaamista. Esiintyminen tapahtuu kovalla äänenvoimakkuudella.

    Keikan kaikenlainen kuvaaminen on kielletty.