Lisätiedot

Richard Dawson & Circle (UK/FIN)

Brittiläinen mustan huumorin folk-artisti Richard Dawson sekä vahvaa kulttimainetta nauttiva, suorastaan avantgardistinen rockyhtye Circle tekivät kaikkien aikojen ensimmäisen yhteisesiintymisensä nimenomaan Sidewaysissa, ja vuosi oli 2018.

Soundin Mikko Meriläisen Dawson-haastattelun mukaan yhteistyö sai alkunsa puhtaasti molemminpuolisen fanituksen kautta, kun Circlen kitaristi Janne Westerlund oli kehunut Twitterissä Dawsonin musiikkia ja Dawson oli vastannut tälle rakastavansa Circlen musiikkia. Marraskuussa 2021 tämä nerokkaasti toimiva yhteistyö sai odotettua jatkoa yhteisen Henki-pitkäsoiton muodossa. Psykedeliasta ammentavat ja outoilulle avoimet musiikintekijät ovatkin oiva yhteenliittymä myös lavalle live-vedoissa kiteytyvän dynamiikan ja energian todistamana.

”Henki” on muodostumassa todelliseksi arvostelumenestykseksi. Kansainvälisestä mediasta esimerkiksi Mojo antoi levylle täydet 5 tähteä, Uncut 9/10, ja myös Soundi ylisti albumia ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ arvoisesti.

Circle on tinkimättömästä kokeellisuudestaan huolimatta onnistunut kaivertamaan tiensä maamme rakastetuimpien underground-yhtyeiden kastiin. Richard Dawson taas on tunnettu keikkojensa satiirin kyllästämien arkisista ihmisistä kertovien tarinoiden ja pidättelemättömään rujouteenkin äityvän kitaroinnin lisäksi täysin yllättävistä käänteistä – Sidewaysissa tullaan siis taas kokemaan jotain täysin odottamatonta. Odottamatonta se oli viimeksikin: Dawson saapui Circlen Sideways 2018 -keikalle yllätysvieraana, ja tästä yllätyksestä emme edes me järjestäjät tienneet ennakkoon!

Lue lisää aiheesta laajasta Hesarin artikkelista: https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000008412703.html

Booking: Artemi Remes

Ei tulevia keikkoja