Lisätiedot

Ondara (US)

Yhdysvaltalais-kenialainen Grammy-ehdokas Ondara saapuu ensimmäistä kertaa Suomeen. Sielukas laulaja-lauluntekijä nähdään Helsingin Savoy-teatterissa perjantaina 17. marraskuuta 2023. Esityksen lipunmyynti alkaa perjantaina 4.8. klo 11 Lippu.fissä. 

J. S. Ondara on itseoppinut taiteilija, joka muutti parikymppisenä Nairobista Minnesotaan noin kymmenen vuotta sitten. Nuoren taiteilijan tuotannossa kuuluvat kypsyys ja elämänkokemus, ja hän onkin luonut itsensä ja artistiutensa erityisesti tuon valtavan elämänmuutoksen kautta. Artisti on nähty jo suurilla lavoilla muun muassa The Lumineersin, First Aid Kitin ja Neil Youngin lämmittelijänä. 

Ondaran debyyttialbumi, amerikkalaisuutta eri näkökulmista käsittelevä “Tales of America” nousi julkaisunsa jälkeen vuonna 2019 kriitikoiden tietoisuuteen rehellisyydellään, tarinankerronnallaan ja musiikillisella vaikuttavuudellaan. Grammy-ehdokkuudellakin tuolloin noteerattu artisti on kertonut kirjoittaneensa parikymmentä kappaletta otsikolla “American Dream” ennen kuin osasi päättää, mikä niistä oli oikea päätymään albumille.  

Ondara on kertonut kehittäneensä elämänsä hankalimmilla hetkillä itselleen hahmon, jonka läpikäymät kokemukset kuuluvat musiikissa, ja joka on visuaalisessa muodossa tullut eloon myös artistin luoman novellin ja sarjakuvan myötä. Albumin ja sarjakuvan nimikkohahmo the Spanish Villager on kuin supersankari, jonka artisti keksi itseään varten sitä tarvitsemallaan hetkellä. 

Viime vuonna kolmannen albuminsa “Spanish Villager no. 3” julkaissut Ondara on tunteita herättävä laulaja sekä vahvasti tulkintaan ja tanssillisuuteen nojaava esiintyjä, jonka hypnoottista liveä päästään todistamaan marraskuussa Helsingissä.  

Booking: Aino-Maria Paasivirta

  • — Helsinki | Savoy-teatteri

    Ovet

    la haka

Ei tulevia keikkoja