Lisätiedot

Ólafur Arnalds (IS)

ODOTETTU ÓLAFUR ARNALDS -KONSERTTI TOTEUTUU HELSINGISSÄ HELMIKUUSSA
Su 17.2.2019 Helsinki, Kulttuuritalo

BAFTA-palkittu artisti, säveltäjä, muusikko ja tuottaja Ólafur Arnalds jatkaa maailmankiertuettaan ja esiintyy alkuvuodesta myös Helsingissä. Meneillään oleva, odotettu kiertue päätti artistin yli kolmivuotisen kiertuetauon. Yksi tämän hetken arvostetuimmista moderneista muusikoista, islantilainen Arnalds konsertoi Kulttuuritalolla sunnuntaina 17. helmikuuta. Konsertin liput tulevat myyntiin maanantaina 9. heinäkuuta Lippupisteessä ja Tiketissä. 

Loppuunmyydyn, mm. maineikkaan Lontoon Royal Albert Hall -konsertin sisältäneen, Euroopan-kiertueen jälkeen Ólafur Arnalds tiedotti uudesta “re:member”-albumistaan. Albumi julkaistaan elokuun 24. päivä Mercury KX -levy-yhtiön kautta. Kaksi ensimmäistä singlelohkaisua, ”re:member” ja ”unfold”, ovat ilahduttaneet faneja ympäri maailmaa. Oman musiikkinsa lisäksi yhteistyötä mm. Nils Frahmin kanssa tehnyt sekä elokuviin ja tv-sarjoihin musiikkia säveltänyt artisti palaa taustayhtyeineen kiertueelle täysin uudistetun live-shown tiimoilta. Kiertueen konsertit muotoutuvat ainutlaatuisiksi jousikvartetin, perkussionistin sekä Ólafurin pianojen ja syntetisaattoreiden leikkikentiksi.

Konsertin keskipisteenä toimivat puoligeneratiiviset, itsestään soivat pianot, joita Ólafur ja hänen tiiminsä ovat kehittäneet yli kaksi vuotta. Pianot ovat samanaikaisesti sävellyksellisiä työkaluja sekä tärkeä osa live-esiintymistä. Pianot eivät soi koskaan samalla tavalla, ja siksi jokainen konserttikokemus on ainutlaatuinen.

Booking: Artemi Remes

Ei tulevia keikkoja