Lisätiedot

MURCOF x Sergi Palau (MX)

Minimalistisen elektronisen musiikin taituri Murcofin ja visuaalisena taiteilijana tunnetun Sergi Palaun ainutlaatuinen immersiivinen yhteisteos nähdään Helsingin Savoy-teatterissa loppuvuodesta. Tiistaina 14. marraskuuta toteutuvan konsertti-illan täydentää toinen pitkän linjan elektronisen musiikin tekijä Steve Hauschildt. Konsertin lipunmyynti käynnistyy Lippu.fi:ssa keskiviikkona 22. maaliskuuta.

 

Ennakkoluulottomasti muun muassa ambientista, minimalistisesta teknosta, industrialista ja klassisesta musiikista vaikutteita ammentava Murcof eli Fernando Corona on tehnyt musiikkia 80-luvun lopusta lähtien soittaen lukuisissa rock- ja jazzbändeissä. Meksikolaissyntyisen Coronan elektroninen projekti Murcof käynnistyi vuosituhannen alussa, kun hän aloitti samplaamaan modernia klassista musiikkia elektronisiin soundeihin. Murcofin viimeisin studioalbumi on yhteistyössä Alias Dance Companyn kanssa syntynyt ja keväällä 2021 julkaistu ”The Alias Sessions”.

 

Konsertin visuaalisesta ilmeestä vastaava Sergi Palau tunnetaan Niño Viejotaidekollektiivin perustajana. Myös visuaalisen luomisen laboratorion Radianten jäsen ja VOlumens-festivaalin taiteellinen johtaja Palau on toiminut VJ:nä lukuisilla festivaaleilla ja työskennellyt monien muusikoiden kuten Felix Da Housecatin, Roni Sizen ja Richie Hawtinin kanssa.

 

Illan toinen artisti on niin ikään modernin elektronisen musiikin eturivin tekijöihin lukeutuva, myös Emeralds-yhtyeestä tunnettu yhdysvaltalainen Steve Hauschildt. Hauschildt hyödyntää musiikissaan syntetisaattoreita, tietokoneita ja digitaalista prosessointia kehittäen jatkuvasti omaa musiikillista muotokieltään. Hauschildtin ylistetty kuudes studioalbumi ”Nonlin” ilmestyi elokuussa 2018.

Booking: Artemi Remes

Pressikuvat: www.fullsteam.fi/fi/press 
Akkreditoinnit: media@fullsteam.fi 

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt: 

FULLSTEAM AGENCY 
- Artemi Remes (050-3744626, artemi@fullsteam.fi
- Minette Ristikari (050-5592698, minette@fullsteam.fi)

  • — Helsinki | Savoy-teatteri

    LIPUT: Myyntiin Lippu.fi:ssa ke 22.3. klo 9

    - alk. 28 EUR (+ mahd. toimituskulut alk. 1,50 EUR) 

Ei tulevia keikkoja