Lisätiedot

Mercury Circle

Tunnelmallista ja tummaa musiikkia luova Mercury Circle on multi-instrumentalisti Jaani Peuhun uusin yhtye. Peuhu on tunnettu myös pitkän linjan tuottajana sekä hänet on viime vuosina nähty myös Swallow The Sunin ja Hallattaren riveissä soittajana. Mercury Circlen nimekkääseen kokoonpanoon kuuluu lisäksi Jussi Hämäläinen (mm. Hanging Garden), Juppe Sutela (To/Die/For), Ande Kiiski (Rytmihäiriö) ja Jaska Raatikainen (Children Of Bodom). Synth/Electro wavea, goottirockia ja dark metallia yhdistelevä Mercury Circle kutsuu tyyliään ”New Doomiksi”.
 
”Tiesin jo aikaisessa vaiheessa, että You Open Up The Earth on avaussingle tulevan debyyttialbumimme maailmaan. Ei ainoastaan siksi, että laulun sanoma kuvailee niitä tunnelmia, jossa olemme kaikki joutuneet olemaan jo reilun vuoden, vaan myös siksi että se tuntuu oikealta esittelykappaleelta tulevalle albumille; yhdistäen raskaita, tummia ja melodisia elementtejä, välähdyksiä toisista maailmoista ja sekä toivoa”, kertoo kappaleen säveltäjä-sanoittaja Jaani Peuhu.
 
Maailman suurimpiin metallimusiikin erikoislehtiin lukeutuva Metal Hammer UK listasi loppuvuodesta 2020 Mercury Circlen ”yhtyeeksi joita kannattaa seurata 2021”. Tumman puhuvaa metallia ja elektrosoundeja sekoitteleva yhtye kiinnitettiin saksalaisen Noble Demon levy-yhtiön riveihin loppukesästä 2020 ja tuleva albumijulkaisu on maailmanlaajuinen. Mercury Circlen debyytti-EP "The Dawn of Vitriol" ilmestyi elokuussa 2020. Kotimainen Inferno-lehti sanoi arviossaan Mercury Circlen musiikin olevan "lupaavinta kotimaista musiikkia vähään aikaan".

Mercury Circle julkaisi huhtikuun alussa 2021 ensimmäisen singlen "You Open Up The Earth" syksyllä 2021 julkaistavalta debyyttialbumiltaan.

"Tämä biisi on kuvaus siitä kuinka asiat tapahtuvat elämässä kutsumatta ja voivat muuttaa kohtalomme ikuisesti. Varsinkin näinä uskomattomien vastoinkäymisten aikoina haluamme antaa äänen niille tunteille, jotka usein jättävät meidät sanattomaksi”, kuvailee yhtye.

Booking: Ari Koskinen

Production: Vilhelmiina Viitaniemi

PR: Katja Vauhkonen

Promokuvat ja akkreditointi:
https://www.fullsteam.fi/fi/press

Järjestäjille:
LATAA RIDER TÄSTÄ LINKISTÄ!

 • — Jyväskylä | Lutakko

  PERUTTU

  Tapahtuma on peruttu. Liput voi palauttaa 11.5.2022 mennessä osoitteessa https://web.lippu.fi/palautus/

 • — Tampere | Klubi

  PERUTTU

  Tapahtuma on peruttu. Liput on mahdollista palauttaa 11.5.2022 mennessä  www.tiketti.fi/palautalippuja.

 • — Helsinki | Tavastia

  PERUTTU

  Tapahtuma on peruttu. Liput on mahdollista palauttaa 11.5.2022 mennessä  www.tiketti.fi/palautalippuja.

Ei tulevia keikkoja