Lisätiedot

Mary Lattimore (US)

Amerikkalainen harpisti Mary Lattimore saapuu konsertoimaan Temppeliaukion kirkkoon keskiviikkona 26. lokakuuta 2022. Liput ovat myynnissä Lippupisteessä ja Tiketissä. 

Jo lapsena harpun soiton kotonaan oppineen Lattimoren läpimurtoalbumi oli vuonna 2018 ilmestynyt ”Hundreds Days”. Lattimoren neljäs ja viimeisin studioalbumi, vuonna 2020 julkaistu ”Silver Ladders” laajensi hänen instrumentaalista tarinankerronnan tyyliään. Albumi äänitettiin juuri ennen lockdownia ja sen kappaleet kuvastavat iloisia muistoja synkkyyden vastapainoksi. Omien sooloprojektiensa lisäksi Lattimore on tehnyt yhteistyötä myös muun muassa Jeff Zeiglerin, Meg Bairdin ja Kurt Vilen kanssa.

Improvisaatiosta ammentava Lattimore käsittelee harppua modernein ottein yhdistellen musiikkiinsa myös muita instrumentteja, ja artistin luoma ambienssi sopiikin erinomaisesti Temppeliaukion kirkon kaltaiseen ympäristöön.

Keikkapäivän ohjelmistossa esiintyy myös Elia Lombardini. Lombardini on suomalais-italialainen säveltäjä, tuottaja ja viulisti. Hän on tuttu monien kotimaisten kärkiartistien levyiltä ja keikoilta (mm. Ruusut, Vesta, Karina, The Holy) mutta hänen omaa soolomateriaaliaan päästään kuulemaan vasta nyt. Säveltäjänä Lombardini asettuu luonnollisesti suomalaisten säveltäjien jatkumoon mutta hänen tuotannossaan kuuluvat myös elektronisen musiikin vaikutteet ja vertailukohdiksi voikin ottaa tekijöitä kuten Nils Frahm, Max Richter, Ryuichi Sakamoto sekä muut post-klassisen musiikin säveltäjät. Lombardinin esikoislevy “In Death and the Hunger for a Thousand Lives” julkaistiin toukokuussa 2022.

 

Booking: Artemi Remes

Ei tulevia keikkoja