Lisätiedot

Maj Karma

Maj Karman uusin albumi ”101 tapaa olla vapaa” ilmestyi keväällä 2018.

”Tämä on Maj Karman paluulevy. Edellinen levy oli fyysinen paluu. Tämä on myös henkinen paluu. Paluu Maj Karman voimaan ja vimmaan. Kenties urani tärkein albumi.” -Herra Ylppö

Maj Karma julkaisi 4.5.2018 seuraajan kahden vuoden takaiselle Peltisydän-albumilleen. 101 tapaa olla vapaa -nimeä kantava levy on yhtyeen ensimmäinen maineikkaan metalliin keskittyneen Sakara levy-yhtiön alaisuudessa. Levyltä on sen ilmestymiseen menneessä lohkaistu kaksi singleä, tammikuussa julkaistu räyhäkäs Lama lama lama ja loppukeväästä ilmestynyt, yhtyeen uran hitikkäimmäksi kappaleeksi kehuttu levyn nimikkoraita 101 tapaa olla vapaa.

Joskus albumien syntyprosessi on hyvin yksinkertainen. Sävelletään ja sovitetaan biisit, jonka jälkeen mennään tuottajan kanssa studioon taltioimaan ne. Maj Karman uran 10. studioalbumi ei ollut sellainen, vaan se valmistui lopulta aika paljon vaikeamman kaavan kautta. Yhtyeen biisintekijä-kitaristi Häiriö avaa levyn syntyprosessia seuraavasti:

”Vuonna 2016 aloimme hetken mielijohteesta äänittää Peltisydämelle yllätysjatkolevyä. Piti tulla punkkia, mutta huomasimme pian, että syntynyt materiaali olikin jotain ihan muuta. Kunnianhimoinen plan b kuului seuraavasti: julkaisemme tripla-albumin, jonka jokainen osa on oma kokonaisuutensa niin kappaleiden 'tyylisuunnan', soundien kuin miksaajankin suhteen.”

Yhtye hieroi triplalevyään pieteetillä, kunnes realiteetit tulivat vastaan - triplalevyn teko vaatii luonnollisesti normilevyyn verrattuna triplasti aikaa. Tähän ei kenelläkään ollut mahdollisuuksia, joten edessä oli taas paluu piirustuspöydälle. Tällä kertaa ei onneksi tarvinnut aloittaa tyhjästä, sillä yhtyeellä oli takataskussa liuta biisejä, joista saisi erinomaisen kymmenen kappaleen albumin.

”Tällä kertaa kokonaisuuden miettiminen uudestaan oli helpompaa. Valikoimme kuluneiden parin vuoden sessioista kymmenen rapean loistavaa ja varjotonta laulua. Tämä versio 3.0 sai lopulta nimekseen 101 tapaa olla vapaa”, kertoo Häiriö. 

Maj Karma on:
Häiriö
K. Kurittu
J. Savolainen
Herra Ylppö

Booking: Ari Koskinen

PR:
Sony Music / Sami Rikala
0400 766879
sami.rikala@sonymusic.com

Promokuvat & akkreditointi:
https://www.fullsteam.fi/fi/press

Ei tulevia keikkoja