Lisätiedot

Lightning Bolt (US)

NOISE ROCK -DUO LIGHTNING BOLT ENSI KERTAA SUOMEEN

Yhdysvaltalaisyhtye Lightning Bolt saapuu toukokuussa vihdoin Suomeen. Noise rock -kaksikko tekee ensimmäisen Suomen-keikkansa Helsingin Ääniwallissa torstaina 28. toukokuuta, ja liput ovat nyt myynnissä Tiketissä.

Rumpali-vokalisti Brian Chippendalen ja basisti Brian Gibsonin vuonna 1994 Rhode Islandilla perustaman Lightning Boltin voi tätä nykyä jo hyvällä syyllä laskea yhdysvaltalaisen underground-musiikin kaanoniin. Yhtyeen hyperaktiivinen ja kovaääninen soundi ammentaa niin Boredomsin ja Ruinsin kaltaisilta japanilaisyhtyeiltä kuin modernista klassisesta musiikista ja jazzistakin. Yhtyeen seitsemäs studioalbumi ”Sonic Citadel” ilmestyi viime syksynä arvostetun Thrill Jockey -levymerkin (mm. Tortoise, Trans Am ja Future Islands) kautta.

”Sonic Citadel” -albumia edelsi neljän vuoden julkaisutauko, jonka aikana Gibson oli muun muassa luomassa palkittua ”Thumper”-videopeliä, ja Chippendale julkaisi sarjakuvakirjan ”Puke Force”, jonka lisäksi The Rolling Stone valitsi hänet sadan kaikkien aikojen parhaan rumpalin listalle. Uuden albumin myötä Lightning Boltia on jälleen nähty esiintymislavoilla ympäri maailmaa.

Booking: Artemi Remes

  • — Helsinki | Ääniwalli

    Liput:
    - ennakkoon Tiketistä alk. 25,50 EUR
    - ovelta 27 EUR

    HUOM! Hallituksen ja AVI:n määräyksen mukaisesti yli 500 hengen yleisötilaisuuksien järjestäminen on Suomessa kiellettyä 31.5.2020 asti. Maanantaina 16.3.2020 hallituksen tiedotustilaisuudessa yleisötilaisuuksien yläraja laskettiin max 10 henkilöön. Odotamme tämän konsertin kohdalla lisätietoa ja tiedotamme aiheesta heti, kun sitä on. Lippujen palauttaminen on mahdollista sen jälkeen, kun konsertti on joko vahvistettu peruutetuksi tai siirtynyt uusi konserttipäivä on selvillä.