Lisätiedot

Laraaji (US)

NEW AGE -ARTISTI LARAAJI KONSERTOI G LIVELABISSA MAALISKUUSSA
Ti 5.3.2019 Helsinki, G Livelab + Pekka Airaksinen

Newyorkilainen new age -muusikko Laraaji eli Edward Larry Gordon konsertoi Helsingissä maaliskuussa. Oman genrensä omintakeisimpiin ja karismaattisimpiin artisteihin lukeutuvan Laraajin esiintyminen nähdään Helsingin G Livelabissa tiistaina 5. maaliskuuta. Tapahtuman liput tulevat myyntiin keskiviikkona 7. marraskuuta G Livelabissa, Lippupisteessä ja Tiketissä. 

 

Brian Enon löytämä multi-instrumentalisti, katumuusikkona 70-luvulla artistin uransa aloittanut Laraaji tunnetaan ambientin ja new age -musiikin yhdistävästä, vahvasti hengellisestä tuotannostaan. Persoonallisen musiikkityylinsä jo vuosikymmeniä sitten luoneen artistin laaja tuotanto pohjautuu sähköisesti vahvistetun sitran mantramaisen soinnin, parantavilla taajuuksilla väreilevän gongin ja klassisen pianon yhdistämisestä syntetisaattoreiden elektronisiin soundeihin. Laraajin pitkät, maalailevan meditatiiviset äänimaisemat ovat innostaneet monet muusikot yhteistyöhön hänen kanssaan ja yhteistyölevytyksiä onkin kertynyt mm. Bill Laswellin, Jonathan Goldmanin ja Sun Arawin kanssa.

Maailmalla laajasti myös mystikkona ja naurujoogaohjaajana tunnetun Laraajin tuoreimmat julkaisut ovat runsas vuosi sitten ilmestyneet ”Bring On The Sun” tupla-albumi sekä kahden pitkän kappaleen kokonaisuus ”Sun Gong”, jossa metallinen värinä muodostaa päättymättömän aallon äänimaailman. 

Konsertti-illan avaa elektronisen musiikin pioneeri, underground-vaikuttaja ja avantgarde-taiteilija Pekka Airaksinen. Ulkomaillakin laajasti tunnustetulla Airaksisella on merkittävän tuottelias yli 50-vuotinen ura takanaan, jonka merkkipaaluteosten kuten ”Buddhas of Golden Light” (1984) ja Sperm-yhtyeen ”Shh!” (1970) vaikutukset elektroniseen musiikkiin ovat kiistattomat.

Booking: Artemi Remes

Ei tulevia keikkoja