Lisätiedot

Jean-Michel Blais (CAN)

KANADALAINEN PIANISTI JEAN-MICHEL BLAIS ENSI KERTAA SUOMEEN 

Pianisti ja säveltäjä Jean-Michel Blais esiintyy ensimmäistä kertaa urallaan Suomessa syyskuussa. Musiikistaan laajasti kiitelty ja palkittu muusikko nousee lavalle Helsingin G Livelabissa perjantaina 22. syyskuuta. Liput tulevat myyntiin G Livelabin omaan lippukauppaan, Lippu.fihin ja Tikettiin. 

Blais on maininnut suuriksi inspiraation lähteiksi sekä esikuvikseen niin Frédéric Chopinin ja Sergei Rachmaninoffin kuin Steve Reichin, Philip Glassin ja Yann Tiersenin. Musiikillisten vaikutteiden lisäksi hänen teoksissaan kuuluvat tekijälleen tärkeät ja tunteikkaat teemat ja kokemukset. Blais on kertonut tulkinneensa sävellyksissään kokemuksiaan muun muassa Touretten syndroomasta ja työskentelystä hankalistakin taustoista olevien lasten kanssa.  

Maailmalla laajasti konsertoineen säveltäjän kolmas albumi “Aubades” julkaistiin viime vuonna arvostetun kanadalaisen Arts&Crafts-levymerkin (mm. Feist, Broken Social Scene) kautta. Blaisin tuorein julkaisu on maaliskuun alussa ilmestynyt “sérénades”-EP, jonka elokuvallisetkin kappaleet ovat loistava esimerkki tekijänsä kyvystä kertoa musiikillaan koskettavia tarinoita. 

Matkallaan erilaisten tyylisuuntausten halki Blais on julkaissut myös minimalistista, sampleilla ja elektronisilla elementeillä rakennettua musiikkia. Monitahoinen taiteilija on noussut yhdeksi kiinnostavista uusista säveltäjistä, ja hänen teoksissaan kuuluvat vaikutteet ja tyylit nivoutuvat kappaleissa vangitseviksi maailmoiksi.  
 

JEAN-MICHEL BLAIS (CAN) 
Pe 22.9.2023 
Helsinki, G Livelab  

Booking: Artemi Remes

  • — Helsinki | G Livelab

    Liput tulevat myyntiin pe 5.5. 

Ei tulevia keikkoja