Lisätiedot

Ian William Craig (CA)

ÄÄNITAITEILIJA IAN WILLIAM CRAIG KONSERTOI TEMPPELIAUKION KIRKOSSA
5.5. Temppeliaukion kirkko, Helsinki +Quadrivium

Tarinankerronnallisten äänimaisemien mestari, kanadalainen laulaja ja äänitaiteilija Ian William Craig, käynnistää tänä vuonna Fullsteam Agencyn kirkkokonserttien sarjan. Kevään ainutlaatuisimpiin kokeellisen musiikin tapauksiin lukeutuva konsertti toteutuu tiistaina 5. toukokuuta Helsingin Temppeliaukion kirkossa. Tapahtuman liput tulevat myyntiin torstaina 23. tammikuuta Lippupisteessä ja Tiketissä.

Klassisen laulun koulutuksen saanut Craig maalaa vahvoja tunnelatauksia meditatiivisia ja nauhamaisia äänimaisemia hyödyntäen. Kelanauhureilla tehtyjen looppien, analogisten syntetisaattoreiden dronejen, pianoimprovisaatioiden ja Craigin falsetissa soivien monipuolisten vokaalien yhdistelmää on kuvattu Bon Iverin ja William Basinskin omintakeiseksi sekoitukseksi. Myös Grouperiin, Tim Heckeriin ja Anohniin verrattu muusikko hyödyntää tuotannossaan lo-fi-tuotantotapoja, ja on julkaissut musiikkiaan niin 130701-levymerkillä (mm. Max Richter, Johann Johannsson) kuin Recital-merkilläkin (mm. Sarah Davachi).

Useita digitaalisia omakustanteita aikaisemmin julkaissut Craig ui kriitikoiden sydämiin vuonna 2014 ilmestyneellä kokopitkällä ”A Turn of Breath” -albumillaan, joka keräsi mainintoja mm. Rolling Stonesin, The New York Timesin ja Mojon kaltaisissa julkaisuissa.  Artistin viimeisin albumi on vuonna 2018 ilmestynyt ”Thersholder”.

Illan avaa Kalle Vainion ja Alexander Salvesenin luoma teoskokonaisuus Quadrivium.

Booking: Artemi Remes

 • — Helsinki | Temppeliaukion kirkko

  Quadrivium

  TAPAHTUMA PERUTTU

  Suomen viranomaisten linjauksen vuoksi ja covid-19:n eli koronaviruksen leviämisen estämiseksi tämä tapahtuma on jouduttu perumaan.

  Lippujen palautus
  Lippukaupat ovat yhteydessä oston yhteydessä ilmoitettuun sähköpostiosoitteeseen lippujen palautuksesta. Liput voi palauttaa ostopaikasta riippuen Tikettiin (www.tiketti.fi/palautalippuja) tai Lippupisteeseen (https://web.lippu.fi/palautus/). Tarkemmat palautusinfot voit tarkistaa myös lippukaupan tapahtuman myyntisivulta. Huomioithan, että lippukaupoilla on tällä hetkellä ruuhkaa, joten palautusten käsittelyssä saattaa mennä hetki. Kiitämme ymmärryksestäsi.

  Voit palauttaa lippusi 31.8.2020 saakka, jonka jälkeen palauttamatta jääneet liput tilitetään tapahtuman järjestäjälle.

Ei tulevia keikkoja