Lisätiedot

Hearthill

Toukokuussa 1988 helsinkiläinen HEARTHILL-yhtye julkaisi Pyramid-levymerkin kautta debyyttialbuminsa ”Hearthill”. Rumba-lehden tuolloinen päätoimittaja Rami Kuusinen oli ennustanut jo samaisen vuoden helmikuussa bändistä vuoden tulokasta, eikä ollut väärässä.

Tänä päivänä Hearthill on todellinen klassikkoyhtye. Tuolloin vuonna 1988 läpimurron tehnyt itähelsinkiläisbändi saavutti aktiiviurallaan (1987-1994) lähes kaiken mitä suomalaisyhtye voi saavuttaa. Hearthill levytti kuusi albumia, soitti yli 500 keikkaa ja esiintyi kymmenessä maassa tehden myös vuosina 1990 ja 1991 kaksi USA:n reissua.

Huippunsa Hearthill-huuma saavutti Suomessa keväällä 1990, jolloin bändi julkaisi kolmannen levynsä ”Graveyard Party Blues”. Kantria, poppia, rockabillyä ja lähiödekadenssia sekoittanut albumi nousi levykauppojen myyntilistojen kärkeen, yhtye voitti toistamiseen Levyraadin, ja pitkäsoiton nimibiisin video pyöri ahkerasti kansainvälisellä MusicTV:llä. HEARTHILLin mittava Suomen kiertue oli loppuunmyyty, musalehdet hehkuttivat kansikuvapoikiaan, ja ”Greivis” myi lähes 10 000 kpl.

Hearthill loi maineen hurjana liveaktina esiintyen kymmenillä festivaaleilla, mm. Ruisrockin ja Provinssirockin päälavoilla, Tallinnan Summer Rockissa (1989), Roskilden festivaaleilla (1992), Austinin South By Southwest -tapahtumassa sekä sadoilla klubeilla Lontoon Marqueesta (1989) New Yorkin legendaariseen CBGB:siin (1991).

Vielä Amerikan seikkailuidensa jälkeen Hearthill jatkoi intohimoisesti musiikin tekemistä julkaisten albumit ”Lost In The Limbo Zone” (1992) ja ”Lost Tune Fish” (1995).

Kolmekymmentävuotistataivaltaan juhlistaakseen Hearthill julkaisi 4.10.2019 Svart-levy-yhtiön kautta "The Lost Tapes '92" -vinyylialbumin. Levy sisältää Hearthillin legendaarisen Tikkurilan Vernissa-klubin livetallenteen 30.1.92. jolla bändi esitti keikalla 13 uutta levyttämätöntä kappaletta.

 "The Lost Tapes:in Hearthill on hulvattoman energinen, progressiivinen ja juureva. Sydänmäki on lauluteksteissään epätoivosta huolimatta veijarimainen. Laulussa on latausta ja voimaa ja Sydänmäki soittaa komppikitarana myös Telecasteria, joka tuo soundiin oman kulmikkaan rytminsä. Laiho rokkaa kitarallaan ja tunnelmoi myös slidellä. Ufon viulu on sovitettujen viulustemmojen sijaan rockpelimannihenkisesti kehissä. Rytmiryhmä: Kiviniemi ja Tikka jytäävät svengaavana ihmiskoneena."

HEARTHILL:
Jussi Sydänmäki – laulu, kitara
Samuli Laiho – kitara, taustalaulu
Ufo Mustonen – viulu
Jukkis Kiviniemi – basso, taustalaulu
Heikki Tikka – rummut

HEARTHILL-diskografia:
Hearthill (1988)
Cut Up (1989)
Graveyard Party Blues (1990)
Soul Food (1991)
Lost In The Limbo Zone (1992)
Lost Tune Fish (1995)
Songbook (kokoelma, 1998)
The Lost Tapes ´92 (2019)

Booking: Sami Siilin

Production: Vilhelmiina Viitaniemi

Promokuvat & akkreditointi:
https://www.fullsteam.fi/fi/press

  • — Vantaa | Vernissa

    Marjo Leinonen & Viranomaiset, LUNK, DJ Vantaa Black

  • — Helsinki | G Livelab

    Tapahtuma siirtynyt huhtikuulta 2021.

  • — Tampere | G Livelab

    Tapahtuma siirtynyt huhtikuulta.