Lisätiedot

Hassisen Kone

(Ohjeistus päivitetty 29.7.2022)

HASSISEN KONE 30.7.2022 RATINAN STADION, TAMPERE

Seuraavissa kappaleissa löydätte paljon tärkeää tietoa liittyen Hassisen Koneen konserttiin, joka järjestetään Ratinassa lauantaina 30.7.2022.

Pidätämme oikeuden muutoksiin ja tarkennuksiin konsertin lähestyessä.

KONSERTTIPAIKKA

Hassisen Koneen konsertti järjestetään Ratinan Stadionilla Tampereella (Ratinan rantatie 1, 33100 Tampere). Stadionin kartan löydät täältä

LIPUT

Perusliput:

Permanto (K-18) 59,50 €
A-katsomo (K-18) 99,50 €
B-katsomo(K-18) 89,50 €
C-katsomo (K-18 / -S-) 69,50 €
Pyörätuolipaikat (K-18 / -S-) 69,50 €

VIP-liput:

Harsoinen Teräs VIP (K-18) 199,50 €
Rappiolla VIP (K-18) 159,50 €
Levottomat Jalat VIP (K-18) 109,50 €

Lue lisää VIP - lippujen sisällöstä alempana.


TÄRKEÄÄ TIETOA SISÄÄNTULOPORTEISTA

Ratinan Stadionilla on 6 porttia, jotka kaikki ovat tapahtumassa käytössä. Meille on tärkeää, että sisääntulo sujuu mahdollisimman jouhevasti, ja jokainen pääsee hyvissä ajoin nauttimaan palveluista ja keikoista. Voit osaltasi vaikuttaa tähän lukemalla alla olevan ohjeistuksen.

Mikäli sinulla on jokin seuraavista lipuista käytäthän ENTRANCE 1:
A - katsomo normaali pääsylippu / Permanto/kenttä / Harsoinen Teräs VIP / Rappiolla VIP lippu

Mikäli sinulla on jokin seuraavista lipuista käytäthän ENTRANCE 2
B1, B2, B3, B4, B5, B6, B7, B8, C5 

Mikäli sinulla on jokin seuraavista lipuista käytäthän ENTRANCE 3
C2, C3, C4 
 
On ERITTÄIN tärkeää, että käytät oikeaa porttia sillä C2, C3 ja C4 on kokonaan ikärajatonta aluetta, joten jos sinulle on lippu näihin katsomoihin käytäthän vain ja ainoastaan PORTTI 3.
Jos olet täysi-ikäinen, pääset kyllä nauttimaan alueen palveluista, mutta tämä on sinulle ainoa portti, josta voit kulkea sisään. Varaudu todistamaan ikäsi virallisella henkilötodistuksella, mikäli haluat käyttää anniskelun palveluita.

Mikäli sinulla on jokin seuraavista lipuista käytäthän ENTRANCE 4
A4, C1 tai KENTTÄ 

Mikäli sinulla on jokin seuraavista lipuista käytäthän ENTRANCE 5
KENTTÄ 

Mikäli sinulla on jokin seuraavista lipuista ENTRANCE 6
KENTTÄ, Levottomat jalat VIP 

Voit käyttää kaikkia sisääntuloportteja (poislukien VIP ja C2, C3, C4 katsomot - noudata ohjeistusta näiden kohdalla oikealle portille), mutta suosittelemme käyttämään niitä yllä olevan ohjeistuksen mukaisesti.

Erityisesti KENTTÄ-lipulla saapuville suosittelemme Ratinan Rantatien puoleista sisäänkäyntiä (PORTTI 6). Portit saattavat ajoittain ruuhkautua. Kuuntele tarvittaessa järjestyksenvalvonnan ohjeita ja noudata niitä.

Saavu hyvissä ajoin ja ota mukaasi hyvä mieli ja aimo ripaus kärsivällisyyttä - jonottaminen on kuitenkin melkein parasta suomalaista urheilua. 

PALAUTTAMATTOMAT LIPUT OVAT VOIMASSA TÄMÄN VUODEN KONSERTISSA

Palauttamattomat vuoden 2020 sekä 2021 liput käyvät sellaisenaan uudelle päivämäärälle. Jos haluat osallistua konserttiin, sinun ei tarvitse vaihtaa lippuasi uuteen tai tehdä muitakaan toimenpiteitä.

HUOM: Tarkistathan ennen konserttiin saapumista, että lippusi on tallessa. Mikäli lippu on esimerkiksi haalistunut ja viivakoodia ei näe kunnolla, olethan yhteydessä etukäteen lippukauppaan. Jos et löydä lippuasi mistään ja olet varma, ettet ole palauttanut sitä, ole yhteydessä lippukauppaan. Lippukaupan yhteystiedot löydät alempana.

LIPPUJEN PALAUTTAMINEN

Lippujen palautusaika on päättynyt 7.8.2021. Myöhässä tulleita palautuksia ei käsitellä. Lippukauppa veloittaa palautuksesta käsittelymaksun 4,50 € / lippu. Toimituskuluja ei palauteta.
 

VIP-liput:

Harsoinen Teräs VIP (K-18) 199,50 €

- Konserttilippu istumakatsomosta A2 (numeroitu istumapaikka)
- Tasokas buffet-illallinen ennen konserttia Sokos Hotel Ilveksen ravintolassa (ei sisällä juomia)*
- Hassisen Kone -tuotepaketti**: konserttimuisto, VIP-passi
- oma VIP-sisääntulokaista
* Allergioiden ja erityisruokavalioiden ilmoittamisen deadline 14.7.2022.
 

Rappiolla VIP (K-18) 159,50 €
- Konserttilippu istumakatsomosta A3 (numeroitu istumapaikka)
- Hassisen Kone -tuotepaketti**: konserttimuisto, VIP-passi
- oma VIP-sisääntulokaista

Levottomat Jalat VIP (K-18) 109,50 €
- konserttilippu permannolta (seisomapaikka)
- Hassisen Kone -tuotepaketti**: konserttimuisto, VIP-passi
- oma VIP-sisääntulokaista
** Tuotepaketti luovutetaan tapahtumapaikalla.

VIP-lipun ostaneiden yhteystiedot kerätään talteen ja saatetaan luovuttaa tapahtumajärjestäjälle tapahtumaan liittyvää tiedotusta varten. VIP-lipun ostajille lähetetään infokirje viimeistään pari päivää ennen tapahtumaa.
 

Mistä voin ostaa lippuja?
Viralliset liput ovat myynnissä Lippu.fi::ssä osoitteessa www.lippu.fi/hassisenkone sekä Lippu.fi:nn puhelinpalvelussa, myyntipisteillä ja R-kioskeilla. Lippuja ei voi varata. Huomioithan, että vain ostamalla lippusi virallisen lippukaupan kautta varmistat pääsysi tapahtumaan.

Kuinka monta lippua voin ostaa?
Voit ostaa maksimissaan 8 lippua.

Meidän ryhmässämme / perheessämme on yli 8 henkilöä, jotka haluavat osallistua tapahtumaan.
Voit ostaa itse 8 lippua. Pyydäthän toista ryhmän jäsentä/jäseniä ostamaan loput liput.

Milloin liput lähetetään minulle?
Pdf-lippu toimitetaan ilmoittamaasi sähköpostiin heti oston varmistuttua.

En löydä vahvistusviestiä / lippuja?
Jos olet ostanut liput Lippu.fi:n verkkokaupasta, kirjaudu sisään omilla tunnuksillasi. Omat tiedot -sivulla kohdassa “Lippuni” löytyy kaikki tilauksesi. Mikäli et löydä lippuja tunnuksillasi, olethan yhteydessä lippu.fin asiakaspalveluun: asiakaspalvelu@lippu.fi/ puh. 010 633 1030.
 

Mihin aikaan meidän tulisi saapua tapahtumaan?
Suosittelemme saapumaan tapahtumaan hyvissä ajoin. Tapahtuman yleisömäärä on suuri ja siten jonoja voi muodostua. Paras tapa varmistaa koko konsertin näkeminen on saapua paikalle ajoissa.

Tapahtuma-alueen portit avataan klo 16. Konsertin arvioidaan päättyvän klo 23 mennessä. 

Miten ostan lipun, mikäli tarvitsen pyörätuolipaikan?
Voit ostaa pyörätuolipaikkasi lippu.fin verkkokaupan, puhelinpalvelun tai myyntipisteiden kautta. Pyörätuolipaikat sijaitsevat A-, B- ja C-katsomoiden tasanteilla. Valitse ostotilanteessa mihin katsomoon haluat ostaa lippusi. Pyörätuoliasiakkaan avustaja ei tarvitse omaa lippua, vaan pääsee liikkumaan avustettavan seurassa. Huomioithan, että A- ja B-katsomoiden pyörätuolipaikat ovat K-18.

Miten ostan lipun, mikäli tarvitsen avustajan, mutta en ole pyörätuolissa?
Mikäli haluat ostaa lipun istumakatsomoon ja tarvitset avustajan, mutta et käytä pyörätuolia, ostathan lipun soittamalla lippu.fin palvelunumeroon 0600 900 900 (2€/alk. min +pvm/mpm). Palvelu on avoinna ma-la klo 9-21, su 10-18. Sujuvan sisäänkäynnin mahdollistamiseksi suosittelemme ottamaan mukaan todistuksen avustajan tarpeesta.

 

Vinkkejä lipun ostoon

Osta lippusi vain tämän tapahtuman virallisesta lippukaupasta eli Lippu.fi:stä, mikäli haluat varmistua pääsystäsi tapahtumaan. Älä jaa kuvaa lipustasi missään, jottei lippusi lippukoodia / numerosarjaa kopioida.
 

Lippujen jälleenmyynti

Lippujen luvaton jälleenmyynti / trokaaminen on kiellettyä.

 

Lippujen käyttäminen kilpailu- tai arvontapalkintona

Lippujen käyttäminen kilpailu- tai arvontapalkintoina on kielletty ilman tapahtumajärjestäjän lupaa.

Oikeudet muutoksiin pidätetään.

 

Mikäli tapahtumarajoitukset ovat voimassa, tapahtumaan osallistuminen edellyttää koronapassia 16 vuotta täyttäneiltä ja sitä vanhemmilta. Koronapassina toimii Omakannasta ladattava EU:n koronatodistus: www.kanta.fi/koronapassi. Koronapassi luetaan tapahtuman porteilla. Lukijasovellus ei kerää tai tallenna terveystietoja tai muita todistusten tietoja. Lataathan koronapassin puhelimeesi tai tulostat sen paperille ennen kuin saavut tapahtumapaikalle.

 

HASSISEN KONE -KONSERTIN AIKATAULU

16:00 Tapahtuma-alueen portit avataan
17:30 Dumari & Spuget & Blosarit
18:45 Litku Klemetti
20:00 Hassisen Koneen esiintyminen alkaa
22:30 Hassisen Koneen esiintymisen arvioitu loppumisaika
23:00 Tapahtuma-alue suljetaan

Muutokset aikataulussa mahdollisia, tarkistathan tilanteen konserttiviikolla.

Erityisen tärkeää: saavu paikalle ajoissa, mikäli haluat varmistaa, että näet Hassisen Koneen sekä lämmittelijöiden esiintymiset kokonaisuudessaan.

 

KONSERTTIPAIKKA: RATINAN STADION

Hassisen Koneen konsertti järjestetään Ratinan Stadionilla Tampereella (Ratinan rantatie 1, 33100 Tampere). 

Tapahtuma-alueen kartta löytyy alempaa tältä sivulta.

Konserttialue on tasaista kenttää ja istumakatsomoita. Katsomoihin pääsy portaikkoa pitkin tai esteettömästi Marathon-portista. Lavan edessä on aidattu etuosa, jonne mahtuu rajoitettu määrä katsojia. Lavan etuosa täytetään saapumisjärjestyksessä. Mikäli haluat päästä katsomaan konserttia aivan lavan etuosaan, saavu paikalle porttien avauduttua klo 16.

Koko tapahtuma-alueelle mahtuu n. 30 000 konserttivierasta. 

SAAPUMINEN TAPAHTUMA-ALUEELLE

Tampereelle on erinomaiset julkisen liikenteen yhteydet, joita suosittelemme hyödyntämään. Voit saapua Tampereelle esimerkiksi junalla tai bussilla, ja Ratinaan jalan, pyörällä tai raitiovaunulla. Tampereen Nysse-reittioppaasta voit tarkistaa sinulle parhaiten sopivan julkisen liikenteen vaihtoehdon sekä aikataulut.  

Tampereen paikallisliikenteen lippuja voi sovelluksen lisäksi ostaa myös esimerkiksi R-kioskeilta. 

OMALLA AUTOLLA & AUTOJEN PYSÄKÖINTI

Omalla autolla saapuville löytyy ilmaisia pysäköintipaikkoja Tampereen keskustan alueelta vain rajoitetusti. Keskustan läheisyydessä sijaitsee useita 24h-pysäköintitaloja, ks. esim. www.finnpark.fi. Stadionin läheisyydessä ei pysäköintipaikkoja ole. Tampereen pysäköintialueista löytyy lisätietoa osoitteesta: www.tampere.fi/liikenne-ja-kadut/pysakointi.html

Suosittelemme saapumista jalan tai julkisen liikenteen kulkuneuvoilla. 

SAATTO- JA NOUTOLIIKENNE

Tapahtuman lähialue tulee olemaan ruuhkainen. Suosittelemmekin sopimaan jättö- ja noutopaikan kauemmas tapahtuma-alueesta. Ratinan Rantatie on suljettu liikenteeltä, eikä Valtatielle ole mahdollista pysähtyä autolla. 

TAKSILLA

Ratinan stadionia lähin taksiasema sijaitsee Tampereen linja-autoasemalla osoitteessa Vuolteenkatu 10. Taksipalvelut voivat ruuhkautua suuren ihmismäärän vuoksi. 

JONOTTAMINEN

Jonottaminen on sallittu konserttipäivänä klo 9 alkaen. Jonotuspaikka osoitetaan konserttijärjestäjän toimesta. Tapahtuman järjestäjillä on oikeus poistaa aikaisemmin jonottamaan saapuneet henkilöt tapahtumapaikan läheisyydestä. 

Muistattehan viedä jonottaessa syntyvät roskat asianmukaisiin roska-astioihin, joita löytyy mm. tapahtuman portilta.

 

IKÄRAJA JA IÄN TODISTAMINEN 

Konsertit ovat K-18, lukuun ottamatta ikärajatonta C-katsomoa. Kulku ikärajattomaan C-katsomoon tapahtuu vain Entrance 3 -sisäänkäynnin kautta. 

Jokainen konserttivieras tarvitsee oman lipun. Alle 12-vuotiaiden lasten tulee saapua konserttiin  huoltajan seurassa, mutta myös lapsella tulee olla oma lippu. 

Jokaisen konserttivieraan tulee varautua todistamaan ikä virallisella kuvallisella henkilöllisyystodistuksella (passi, ajokortti, henkilökortti) tapahtuman sisäänkäynneillä. Otathan sisäänkäynnillä henkilöllisyystodistuksen hyvissä ajoin esille nopeuttaaksesi sisäänpääsyä. 

 

SAAPUMINEN LASTEN KANSSA

Konsertit ovat K-18 lukuun ottamatta ikärajatonta C-katsomoa. Kulku ikärajattomaan C-katsomoon tapahtuu vain Entrance 3 -sisäänkäynnin kautta. 

Jokainen konserttivieras tarvitsee oman lipun. Alle 12-vuotiaiden lasten tulee saapua konserttiin  huoltajan seurassa, mutta myös lapsella tulee olla oma lippu. 

Suosittelemme saapumaan ajoissa paikalle ja sopimaan helposti löydettävän kohtaamispaikan, jos sattumalta eksytte toisistanne. Tapahtumapaikalla on todella paljon ihmisiä ja myös puhelinverkko saattaa ruuhkautua.

Rattaat ja lastenvaunut ovat turvallisuussyistä kiellettyjä.

TURVALLISUUS 

Konsertissa noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita ja jokaisella festivaalin kävijällä, työntekijällä sekä artistilla on oikeus tuntea olonsa turvalliseksi ilman pelkoa syrjinnästä, häirinnästä, seksuaalisesta, fyysisestä tai verbaalisesta ahdistelusta. Tähän voimme jokainen omalla toiminnallamme vaikuttaa ja olla mukana luomassa turvallisempaa tilaa esimerkiksi näin:

- Kunnioita muiden fyysistä ja henkistä koskemattomuutta sekä jokaisen omia rajoja.

- Älä käytä halventavaa, loukkaavaa tai syrjiviä stereotypioita tukevaa kielenkäyttöä - edes vitsillä.

- Mikäli kohtaat festivaalialueella syrjivää, ahdistavaa, epäasiallista tai muuten epäilyttävää käytöstä, kerrothan siitä heti järjestyksenvalvojalle tai kelle tahansa tapahtuman työntekijälle.

Tapahtumalla on myös nimitetty häirintäyhdyshenkilö, joka tukee häirintätilanteiden selvittämisessä. 

Häirintäyhdyshenkilöön voi olla yhteydessä sähköpostitse: safety@fullsteam.fi 

Tavoitat häirintäyhdyshenkilön myös puhelinnumerosta 040-7072293

 

SISÄÄNTULO JA TURVATARKASTUS

 • Tapaa seurueesi jo ennen konserttipaikalle saapumista. Muistakaa varata saapumiseen riittävästi aikaa.
 • Jonottakaa rauhassa ja noudattakaa järjestyksenvalvojien ohjeita.
 • Ottakaa konserttiliput esiin ennen portille
  saapumista.
 • Jos sinulla on PDF-lippu niin lataa se puhelimeesi jo kotona ennen saapumista Ratinaan.
  Mikäli mobiiliverkko ruuhkautuu, et saa näytettyä lippua portilla etkä pääse sisään konserttialueelle. Kuvakaappaus lipusta ei kelpaa, koska päätelaitteet lukevat vain alkuperäisiä PDF-tiedostoja.
  Tapahtuma-alueen portilla suoritetaan turvatarkastus. Alempana löydät informaatiota kielletyistä esineistä.
  Sisäänkäynnin ja turvatarkastuksen nopeuttamiseksi suosittelemme ottamaan mukaan konserttipaikalle vain välttämättömät tavarat. Esimerkiksi isot reput ja laukut suositellaan jättämään kotiin tai narikkaan.
  Portilta löytyy maksullinen ja vapaaehtoinen narikka, hinta 3€ / asiakas, paitsi suuret reput ja laukut 5€/ asiakas. Lisäkäynnit narikassa 1€. Narikassa käy maksuvälineenä käteinen ja pankkikortti. 


TAPAHTUMA-ALUEEN PALVELUT SISÄÄNTULON JÄLKEEN

Sisääntulon jälkeen löydät alueelta mm. wc-alueita ja vesipisteitä, Hassisen Koneen fanituotteiden myyntipisteen, useita ruoka-, juoma- ja herkkumyyjiä sekä korvatulppien myyntipisteen.

Tapahtuma-alueella on yksi esiintymislava, jolla kaikki illan artistit esiintyvät.
Konsertit ovat K-18, lukuun ottamatta ikärajatonta C-katsomoa.

KONSERTIN KATSOMOALUE

Konserttialue on tasaista kenttää ja istumakatsomoita. Katsomoihin pääsee portaikkoa pitkin tai esteettömästi Marathon-portista. Lavan edessä on aidattu etuosa, jonne mahtuu rajoitettu määrä katsojia. Lavan etuosa täytetään saapumisjärjestyksessä. Mikäli haluat päästä katsomaan konserttia aivan lavan etuosaan, saavu paikalle porttien avauduttua klo 16.

MAKSUVÄLINEET 

Yleisimmät pankki- ja luottokortit, lähimaksu sekä käteinen toimivat maksuvälineenä kaikissa konserttialueen myyntipisteissä, narikassa, baareissa ja ravintoloissa.

 

TÄRKEITÄ ASIOITA MUISTAA TAPAHTUMA-ALUEELLA

 • HENKILÖLLISYYSTODISTUS | Konserttialue on sallittua C-katsomoa lukuunottamatta kokonaan K-18 -aluetta. Tarvitset henkilöllisyystodistusta ikäsi todistamiseksi.
 • VALOKUVAAMINEN JA VIDEOINTI | Kuvaaminen kännykkä- ja pokkarikameroilla on sallittua. Järjestelmäkameroiden (määritelmä: irroitettavaa optiikkaa), videokameroiden (myös GoPro-kameroiden) ja selfie-tikkujen tuominen on kiellettyä.
 • KORVATULPAT | Ota mukaan korvatulpat. Suojaamalla korvat voit nauttia keikasta turvallisesti. Tapahtumassa on luonnollisesti myös myynnissä korvatulppia.
 • SADETAKKI TAI AURINKORASVA | Jos sää vaikuttaa sateiselta, niin pakkaa laukkuun sadetakki. Sateenvarjot eivät ole sallittuja turvallisuus- ja näköestesyistä. Helteisellä säällä puolestaan aurinkorasva, vesipullo ja hattu takaavat onnistuneen kokemuksen.
 • SÄÄNMUKAINEN VAATETUS JA HYVÄT KENGÄT | Konsertti jatkuu myöhäiseen iltaan, joten lämpimät vaatteet ja mukavat kengät takaavat parhaan mahdollisen keikkakokemuksen. 
 • EI LATAUSPISTEITÄ - OTA POWER BANK | Tapahtuma kestää useita tunteja, joten puhelimen akku voi loppua. Tapahtumassa ei ole puhelimien latauspistettä. Konsertin aikana puhelinverkko saattaa ajoittain ruuhkautua, joten sovittehan jo etukäteen tapaamispaikan seurueesi kanssa, jos eksytte toisistanne.
 • NARIKKA | Laukonsillan kupeessa palvelee maksullinen ja vapaaehtoinen narikka. Voit halutessasi jättää ylimääräiset kantamukset säilöön konsertin ajaksi. Narikka maksaa 3 €/asiakas, isot laukut 5€. Lisäkäynti 1€.
 • WC-TILAT | Alueella on useita wc-pisteitä. Tapahtumasta löytyy myös esteettömiä vessoja A-katsomon kiinteistä vessatiloista sekä järjestäjän rakentamilta bajamaja-alueilta. Käytössä myös vessapassi. 
 • TUPAKOINTI | Tupakointi on kiellettyä lavan läheisyydessä. Tupakoithan vain erikseen merkityissä tupakointipisteissä.
 • ENSIAPU | Kiinteän ensiapupisteen - joka sijaitsee kentällä marathon-portin vieressä - lisäksi alueella kiertää ensiapuhenkilöstöä. Mikäli sinä tarvitset tai huomaat toisen konserttivieraan tarvitsevan apua, ole välittömästi yhteydessä lähimpään järjestyksenvalvojaan.
 • JÄTEHUOLTO | Alueella on useita jätepisteitä, muistathan lajitella.
 • LÖYTÖTAVARAT | Konsertin aikana löytötavarat toimitetaan narikkaan. Konsertin jälkeisinä päivinä kadonneita esineitä voi tiedustella tuntomerkkejä vastaan sähköpostitse osoitteesta info@fullsteam.fi. Vähintään 20 euron arvoiset löytötavarat toimitetaan Pirkanmaan löytötavaratoimiston toimipisteelle konserttia seuraavana maanantaina 01.08.2022. Osoite: Suvantokatu 10, 33100 Tampere / plt.fi

RUOKA & JUOMA

Tapahtuma-alueella on monipuolinen tarjonta erilaisia ravintolapalveluita: Tarjolla on ruokaa, alkoholia, virvokkeita ja snackseja sekä pop up -myyntipisteillä että Ratinan kiinteillä myyntipisteillä. Tarjonnassa on erilaisten juomien ohella myös mm. Crusty Pizzan palkittuja pizzoja, Black Grillin meheviä burgereita, hodarikärryjä, näyttelijä Ville Haapasalon valmistamia kehuttuja hatsapureja sekä kahvilatuotteita, jäätelöitä ja makeisia. Tapahtuma on K-18, lukuun ottamatta ikärajatonta C-katsomoa.

Katso tapahtumakartasta ruokamyyntialueiden tarkemmat sijainnit.

OMAT EVÄÄT

Voit ottaa konserttiin ”normaalikokoisia eväitä” eli esimerkiksi leipiä, hedelmiä, snackseja, makeisia ja muita vastaavia eväitä. Isokokoiset piknik-korit ja kylmälaukut ovat kiellettyjä.

Voit tuoda yhden max. 0,5 litran avaamattoman tai tyhjän virvoitusjuoma- tai vesipullon (pullon oltava kirkas ja läpinäkyvä, tyhjät alkoholipullot eivät ole sallittuja). Myös pienet pahviset pillimehut ovat sallittuja.

Alueella on vesipisteitä, joissa voit täyttää vesipullosi. Alkoholin tuominen tapahtuma-alueelle ei ole sallittua.

ESTEETTÖMYYS JA AVUSTAJAT 

Tapahtumaan on myyty erillisiä lippuja pyörätuolikatsomoihin. Suosittelemme pyörätuolia käyttäviä asiakkaita hankkimaan lipun vain pyörätuolikatsomoon, sillä kentällä ei ole erillistä koroketta.

Pyörätuolikatsomolipun ostaneiden konserttivieraiden avustajat ovat tervetulleita konserttiin ilman omaa lippua. Sisäänkäynneistä portit 1 ja 2 ovat esteettömiä ja kulkua pyörätuolikatsomoihin suositellaan niistä. Portit 5 ja 6 ovat myöskin esteettömiä, mutta niistä on kulku vain kentälle (ei pääsyä pyörätuolikatsomoihin). Sisäänkäynti tulee valita katsomopaikan mukaan. Mikäli paikkasi on kentällä, niin suosittelemme kulkemaan alueelle Ratinan Rantatien kautta. Valitettavasti autolla ei pääse lähelle aluetta. Huomioithan, että A- ja B-katsomoiden pyörätuolipaikat ovat K-18.

Tapahtumasta löytyy esteettömiä vessoja A-katsomon kiinteistä vessatiloista sekä järjestäjän rakentamilta bajamaja-alueilta. Käytössä myös vessapassi. 

Varauduthan todistamaan avustajan tarpeesi portilla. Näkövammaisilla on oltava mukanaan näkövammaiskortti. Mikäli teillä on aiheesta lisäkysymyksiä, pyydämme lähettämään sähköpostia osoitteeseen info@fullsteam.fi.

KIELLETYT ESINEET

Pyydämme jättämään kaikki ylimääräiset tavarat kotiin tai viemään ne säilytykseen maksulliseen narikkaan. Tapahtuma-alueen portilla suoritetaan turvatarkastus jokaiselle konserttivieraalle. Tarkastustilanteessa järjestyksenvalvojat tekevät lopullisen päätöksen siitä, onko jokin esine turvallisuusriski. Myös narikkaan jätetyt reput ja laukut tarkastetaan turvallisuuden takaamiseksi. 

Voit tuoda mukanasi konserttiin yhden max. 0,5 litran TYHJÄN tai AVAAMATTOMAN, läpinäkyvän, muovisen vesi- tai virvoitusjuomapullon. Tölkit ja lasipullot eivät ole sallittuja.

Alueella on kolme oheiseen karttaan merkittyä vesipistettä sekä sisätiloissa sijaitsevat wc:t, joissa voi täyttää vesipulloa.

Keltaisiin ja oransseihin liiveihin pukeutuneet järjestyksenvalvojat huolehtivat konsertin turvallisuudesta, voit olla heihin yhteydessä kaikissa ongelmatilanteissa. 

Kielletyt esineet ja asiat:

 • Ammattilais- ja järjestelmäkamerat, videokamerat, Go Pro -kamerat ja muut tallennuslaitteet
 • Tietokoneet, tablettitietokoneet 
 • Selfie-kepit
 • Sateenvarjot
 • Polkupyörät
 • Lastenrattaat tai -vaunut ovat turvallisuussyistä kiellettyjä
 • Lasipullot ja tölkit (riippumatta sisällöstä)
 • Alkoholituotteet ja huumaavat aineet
 • Ampuma- ja teräaseet sekä monitoimityökalut
 • Räjähteet, ilotulitteet, soihdut, laserit
 • Paksut ketjut, lyömäaseet
 • Lemmikkieläimet poislukien avustaja - tai työkäytössä olevat koirat
 • Julisteiden, flyereiden, tms. jako alueella.
 • Yleisön käsien päällä ”surffaaminen”, eli crowd surfing on turvallisuussyistä kielletty ja johtaa tapahtuma-alueelta poistamiseen
 • Liput ja banderollit (järjestyksenvalvojilla on oikeus kieltää lippujen ja banderollien tankojen ja keppien vieminen tapahtuma-alueelle)
 • Retkituolit
 • Avotulen tekeminen tapahtuma-alueella tai sen välittömässä läheisyydessä
 • Isokokoiset rinkat ja matkalaukut tulee jättää narikkaan. Normaalikokoiset selkäreput, kangaskassit ja käsilaukut ovat sallittuja.

POISTUMINEN

Hassisen Koneen esiintymisen arvioitu päättymisaika on noin klo 23.

Kulkureiteille on odotettavissa jonoja 30 000 ihmisen poistuessa paikalta samanaikaisesti. Muistutamme liikkumaan rauhassa ja odottamaan kulkuväylien vapautumista.

Konserttipaikalta on mahdollista poistua jalan, pyörällä tai julkisen liikenteen kulkuvälineillä. Mikäli poistut polkupyörällä niin muista ajovalo. Ostattehan julkisten liikenteen meno- ja paluuliput jo hyvissä ajoin etukäteen. 

NOUTOKYYDIT

Mikäli teitä tullaan noutamaan autolla, sovittehan tapaamispaikan riittävän kauaksi konserttialueesta. Tapahtuman porttien läheisyyteen ei pääse ajamaan autolla ja mm. Ratinan Rantatie suljetaan kokonaan ajoliikenteeltä tapahtuman ajaksi. Myöskään Valtatien puolelle ei ole mahdollista pysähtyä. Tarpeeksi etäälle sovittu noutopaikka vähentää ruuhkassa seisomista. 

ENSIAPU

Tapahtuma-alueen ensiapupiste sijaitsee kenttätasolla pääkatsomon alla. Ilmoitathan havaitsemistasi ongelmatilanteista heti järjestyksenvalvojille tai tapahtuman henkilökunnalle. 

TUPAKOINTI 

Tupakointi on sallittu ainoastaan merkityillä tupakointialueilla, jotka löydät oheisesta kartasta. 

TAMPEREEN ALUEEN PALVELUT

Tampereen alueen parhaat palvelut löytyvät Ratinan stadionin välittömästä läheisyydestä löytyvistä Ratinan (https://www.ratina.fi) ja Koskikeskuksen (https://www.koskikeskus.fi) kauppakeskuksista. Tampereella on paljon myös muita liikkeitä ja ravintoloita.

LISÄTIETOA TAMPEREESTA

Konserttikaupungista Tampereelta löytyy paljon tekemistä, joten suosittelemme saapumaan jo hyvissä ajoin ennen konserttia. Lisätietoa Tampereesta tarjoaa esimerkiksi info-sivusto https://visittampere.fi

PÄIVITTYVÄT KONSERTTI-INFOT

Mikäli konsertti-infoihin tulee muutoksia, päivitämme tietoa asiasta tälle sivustolle. Tapahtumauutisia voit seurata myös tapahtuman virallisesta Facebook-eventistä: https://fi-fi.facebook.com/events/ratinan-stadion-tampere/hassisen-kone-ratinan-stadion-tampere-3072022/2439499026290366/

TIETOA RATINAN LÄHIALUEIDEN ASUKKAILLE

Hassisen Koneen konsertti tuo Ratinaan sekä alueen lähiympäristöön suuren määrän yleisöä. Pyydämme lähialueen asukkaita varaamaan liikkumiseen normaalia enemmän aikaa ja välttämään konserttipäivänä ajoliikennettä konserttialueen läheisyydessä. Myös joukkoliikenne voi ruuhkautua konserttipäivinä.

Konsertin rakennus- ja purkutyöt eivät aiheuta merkittäviä haittoja lähialueelle.

Tapahtuman äänentoistolaitteita testataan konserttia edeltävinä päivinä 28.7.2022 lähtien  klo 10:00-21:00 sekä konserttipäivänä 30.7.2022 klo 10:00 alkaen. Tapahtuma noudattaa Tampereen kaupungin viranomaisten määräämiä äänentasoja.

  

KYSYTTÄVÄÄ?

Kaikkiin lippuihin liittyvissä kysymyksissä voitte olla yhteydessä Lippupisteen asiakaspalveluun asiakaspalvelu@lippu.fi tai puh 010 633 1030.

Mikäli teillä on muuta kysyttävää konserttiin liittyen, pyydämme ensin lukemaan tämän info-paketin huolellisesti. Jos vastausta ongelmaan ei löydy, konsertin järjestelyihin liittyvät tarkentavat kysymykset voi lähettää info@fullsteam.fi.

Konsertin järjestävät yhteistyössä Fullsteam Agency Oy ja No Fear Agency & Promotion Oy.

www.fullsteam.fi / www.nofear.fi   

////

HASSISEN KONEEN RATINAN STADIONIN KEIKAN LÄMPPÄRIT SELVILLÄ
Dumari & Spuget & Blosarit sekä Litku Klemetti avaavat lauantaina 30. heinäkuuta toteutuvan konsertin

Hassisen Koneen odotetun ”40 vuotta myöhemmin” -juhlakeikan lämmittelijät ovat nyt selvillä. Lauantaina 30. heinäkuuta toteutuvan konsertin avaavat Tuomari Nurmion nykyinen yhtye Dumari & Spuget, jota Ratinan keikalla vahvistaa puhallinryhmä Blosarit sekä kotimaisen indien suursuosikki Litku Klemetti. Jo kertaalleen loppuunmyytyyn tapahtumaan on vapautunut rajattu määrä lippuja, joiden myynti on käynnissä Lippupisteessä. 

Alati luomisvoimainen Tuomari Nurmio juurrutti paikkansa kotimaisen musiikin kentällä jo vuonna 1979 julkaistulla esikoisalbumillaan ”Kohdusta hautaan”. Lukuisia klassikoita julkaisseen artistin viimeisin pitkäsoitto on vuonna 2021 julkaistu ”Maailman onnellisin kansa”. Rouhean omaperäisesti  ja tinkimättömästi suomirockia tulkitsevan Tuomari Nurmion musiikkiuran pitkäaikaisimman kokoonpanon Spuget muodostaa Miikka Paatelainen (kitara), Markku Hillilä (rummut) ja Mitja Tuurala (kontrabasso). Blosareissa puolestaan vaikuttavat puhallinsoittajat Juho Viljanen, Janne Toivonen ja Antti Hynninen. 

Kotimaisen vaihtoehtomusiikin uuden nousun aallonharjalla surffaava Litku Klemetti ammentaa vaikutteita musiikkiinsa niin suomirockista, punkista kuin progestakin unohtamatta 80-lukulaista iskelmä- ja discosoundia. Ennakkoluuloton ja lahjakas musiikintekijä valmistelee seitsemättä albumiaan, jonka on määrä ilmestyä kuluvan vuoden lopulla.

 

Alkuperäisessä kokoonpanossaan esiintyvä Hassisen Kone (Ismo Alanko, Reijo Heiskanen, Jussi Kinnunen ja Harri Kinnunen) nousee Ratinan lavalle myös koko historiansa kattavan ison kokoonpanon kera (Eero Pekkonen, Antti Seppo, Hannu Porkka ja Jukka Orma). Illan aikana kuullaan kattava otanta Hassisen koneen kaikilta kolmelta albumilta ”Täältä tullaan Venäjä”, ”Rumat sävelet” ja ”Harsoinen teräs", legendaarisia sinkkubiisejä unohtamatta. 

Ratinan keikan lisäksi Hassisen Kone esiintyy kesäkuussa loppuunmyydyillä keikoilla kotikaupunginsa Joensuun Kerubissa ja Seinäjoella Provinssi-festivaalilla lauantaina 2. heinäkuuta.

 

HASSISEN KONE 
+ Dumari & Spuget & Blosarit + Litku Klemetti
La 30.7.2022, Tampere Ratinan stadion


AIKATAULU:

Ratinan stadionin portit aukeavat klo 16.

Dumari & Spuget & Blosarit klo 17.30 - 18.15
Litku Klemetti klo 18.45 - 19.30
Hassisen Kone klo 20

Konsertti päättyy klo 23 mennessä.

Tapahtuman kartan löydät .

///

 

Hassisen Koneen alkuperäiskokoonpano Ismo Alanko (kitara ja laulu), Reijo Heiskanen (soolokitara), Jussi Kinnunen (basso) ja Harri Kinnunen (rummut) herätti yleisön huomion vuoden 1980 rockin SM-kisavoittonsa jälkeen Hilse-levyjen kautta julkaistulla ensimmäisellä singlellään “Hassisen kone”. Vuosikymmenien ajan suomalaista sielunmaisemaa musiikillaan puhutellut Hassisen Kone nousi kotimaisen rockin kärkinimeksi debyytillään “Täältä tullaan Venäjä” (1980). Tamperelaisen Poko Recordsin tallissa kaikki pitkäsoittonsa levyttänyt yhtye määritti uusia suuntaviivoja suomirockin nousukaudelle niin uuden aallon punkista kuin progressiivisesta rockistakin ammentavalla soundillaan.

Ennakkoluulottomasti musiikillisia raja-aitoja ylittänyt Hassisen Kone jatkoi menestystään vuonna 1981 ilmestyneellään kakkosalbumillaan “Rumat sävelet”, jolla nelikon punk-ilmaisu jalostui synkempään muotoon. Kiihkeää aikakautta elänyt luomisvoimainen yhtye oli mukana myös maineikkaalla Tuuliajolla-risteilyllä yhdessä Juice Leskisen ja Eppu Normaalin kanssa, josta tehdyt tallenteet ovat osa suomirockin historiaa.

Vuoteen 1982 tullessa Hassisen Kone muodosti rivinsä uudelleen, jolloin kokoonpanoon liittyivät neljä uutta jäsentä Eero Pekkosen (koskettimet), Antti Seppon (saksofoni), Hannu Porkan (lyömäsoittimet) sekä kitaristi Reijo Heiskasen tilalle tulleen Jukka Orman myötä. Kunnianhimoisen yhtyeen viimeiseksi jäänyt studioalbumi “Harsoinen teräs” keräsi laajaa ylistystä juurruttaen paikkansa suomirockin merkkiteosten joukossa edeltäjiensä tavoin.

Lopettamispäätöksensä jälkeen Hassisen Kone on esiintynyt alkuperäisessä kokoonpanossaan ainoastaan vuonna 2000, jolloin yhtye keräsi antaumuksellisen yleisömeren Joensuun Laululavalle juhlistamaan tuolloin 20-vuotiasta taivaltaan.

Booking: Rauha Kyyrö

Promokuvat & akkreditointi:
https://www.fullsteam.fi/fi/press 

Ei tulevia keikkoja