Lisätiedot

Flipper (US)

Yhdysvaltalaisen punkin veteraaniyhtye Flipper konsertoi ensi kertaa Suomessa elokuussa 2019.

Flipper on innoittanut lukemattomia yhtyeitä ja kokoonpano on tituleerattu yhdeksi kaikkien aikojen tärkeimmistä jenkkipunk-yhtyeistä. Vuonna 1979 San Franciscossa perustettu Flipper tuli tunnetuksi hitaasta ja bassovoittoisesta poljennostaan, jolla oli suuri vaikutus grungen ja sludgen synnylle. Muun muassa Melvinsiä ja Nirvanaa innoittanut yhtye nousi nopeasti kriitikoiden suosikiksi ja yhtyeen vuonna 1982 ilmestynyt debyyttilevy ”Album – Generic Flipper” on nostettu usean kansainvälisen musiikkilehden parhaimpien punk-albumien listoille.

Kokoonpanoaan useasti vaihtanut Flipper hajosi ensimmäisen kerran vuonna 1987 yhtyeen alkuperäisen laulajan Will Shatterin menehdyttyä yliannostukseen. Sittemmin vaihtelevasti aktivoitunut yhtye on esiintynyt lukuisilla kokoonpanoilla sekä julkaissut tuoreimman ”Love” -studioalbuminsa vuonna 2009.

40-vuotisjuhlansa kunniaksi keikkalavoille palanneen Flipperin riveissä Helsingissä nähdään alkuperäisjäsenten Ted Falconin ja Steve DePacen lisäksi kaksi muutakin punk-legendaa: basisti Mike Watt (mm. Minutemen, The Stooges) ja Scratch Acid- ja The Jesus Lizard-yhtyeistä tuttu vokalisti David Yow.

Booking: Artemi Remes

Ei tulevia keikkoja