Lisätiedot

EINSTÜRZENDE NEUBAUTEN (DE)

EINSTÜRZENDE NEUBAUTEN PALAA HELSINKIIN SYYSKUUSSA 2022

Saksalainen industrialin ja kokeellisen musiikin pioneerinimi Einstürzende Neubauten juhlisti 40-vuotista uraansa vuonna 2020 ja tekee kiertueensa myötä odotetun paluun Suomeen syksyllä 2022. Genrensä pioneeriyhtyeenä tunnettu kokoonpano nähdään Helsingin Kulttuuritalolla torstaina 30. syyskuuta 2022. Konsertin lipunmyynti on käynnissä Lippupisteessä.

Illan avaa suomalainen itsetehdyillä soittimilla operoiva, kolmesta siivoojarobotista koostuva yhtye Cleaning Women. Yhtye on parinkymmenen vuoden uransa aikana tehnyt muun muassa neljä albumia, 3D-varjovisuaalikeikkoja ja muita erikoisprojekteja, elokuvamusiikkia ja lukuisia kehuttuja mykkäelokuvasäestyksiä.

Einstürzende Neubauten perustettiin Berliinissä vuonna 1980 ja se on 40 vuoden taipaleensa aikana kasvanut yhdeksi maailman arvostetuimmista industrial-kokoonpanoista. Yhtye julkaisi 2020 juhlavuottaan kunnioittavan, kymmenen kappaleen ”Alles in Allem” -kokoelma-albumin, jonka kappaleet tutkivat Berliiniä temaattisena topoksena, ja niissä kuuluvat niin muistot, unelmat kuin nykyhetkikin. Kappaleiden vapaan assosiaation tulkinnat jäävät monin paikoin kuulijan tehtäväksi. Kiertueen konserteissa kuullaan juhlavuoden kunniaksi Einstürzende Neubauten -klassikoita sekä tuoreimman albumin biisejä. 

”Alles in Allem” on vain yksi todiste yhtyeen omaperäisestä soundista, tuotannon ajattomuudesta ja sen kokeellisuudesta. Blixa Bargeldin luotsaaman yhtyeen poliittinen sanoma sekä vaikeasti lokeroitava musiikki ovat vaikuttaneet lähes 40 vuoden aikana taidekenttään laajasti. Muun muassa Saksan megayhtye Rammstein sekä Nine Inch Nailsin ja Depeche Modenkaltaiset nimet ovat maininneet Einstürzende Neubautenin yhdeksi suurimmista vaikuttajistaan. Elokuvaohjaaja Quentin Tarantino sekä muun muassa tanssiteatteri ja visuaalinen taide ovat ammentaneet vaikutteita yhtyeestä. Yhdeksi maailman parhaista liveyhtyeistä tituleeratun Einstürzende Neubautenin keikoilla on totuttu näkemään perinteisten instrumenttien lisäksi myös itsetehtyjä soittimia, työkaluja ja -koneita. 

Einstürzende Neubauten nähtiin Suomessa viimeksi loppuunmyydyssä Musiikkitalossa syksyllä 2018. Vuoden 2022 kiertueella bändi saapuu Helsinkiin tutussa kokoonpanossaan Blixa Bargeld, Alexander Hacke, N. U. Unruh, Rudolf Moser ja Jochen Arbeit.

EINSTÜRZENDE NEUBAUTEN (DE)
To 30.9.2022 Helsinki, Kulttuuritalo

Liput myynnissä Lippupisteessä
- Ennakkoon Lippupisteestä alk. 54,50 EUR (+ mahd. toimituskulut 1 EUR)
- Ovelta alk. 55 EUR

Booking: Artemi Remes

Ei tulevia keikkoja