Lisätiedot

Efterklang (DK)

TANSKALAINEN INDIEYHTYE EFTERKLANG PALAA HELSINKIIN  

Kotimaansa menestyneimpiin indiekokoonpanoihin lukeutuva Efterklang palaa Helsinkiin ja Kuudennelle Linjalle, jossa bändi nähtiin myös edellisellä Suomen-keikalla syksyllä 2021. Tuleva keikka koetaan sunnuntaina 8. joulukuuta ja liput konserttiin ovat nyt myynnissä Tiketissä. 

Vuonna 2000 lapsuudenystävien kesken perustettu Efterklang on sen jäsenten Casper Clausenin, Mads Brauerin ja Rasmus Stolbergin luotsaama trio, jonka debyyttialbumi ”Tripper”, 2007 julkaistu ”Parades” sekä 2012 ilmestynyt neljäs studioalbumi ”Piramida” ovat nousseet kokeellisen poprockin ja modernin taidemusiikin merkittävimpien julkaisujen joukkoon. 

Vertauksia musiikillisiin kollegoihinsa Björkiin, Sigur Rósiin, Arcade Fireen ja Bon Iveriin kerännyt Efterklang on julkaissut uransa aikana myös kaksi elokuvaa ja useita poikkitaiteellisia teoksia. Vuosien varrella mahtipontisista, melodisista ja muhkean orkestroiduista tuotannoista ytimensä muovannut yhtye on julkaissut musiikkia englannin kielen lisäksi myös tanskaksi. Viimeisin pitkäsoitto “Wildflowers” kuultiin juuri ennen edellistä Helsingin-keikkaa ja on tunnelmaltaan edeltäjiänsä unenomaisempi ja maalailevampi. 

Monitahoista indiefiilistelyä Efterklangin katalogista kuullaan kattavasti joulukuussa Kutosella. 

Booking: Artemi Remes

Promokuvat: https//www.fullsteam.fi/fi/press

  • — Helsinki | Kuudes Linja