Lisätiedot

Dinosaur Jr. (US)

Vaihtoehtorockin kaikkien aikojen merkittävimpiin bändeihin lukeutuva Dinosaur Jr. palaa Suomeen, kun ikoninen yhdysvaltaiskolmikko nousee lavalle Sidewaysin avauspäivänä!

Jo 1980-luvulla lukiokaverusten perustama Dinosaur Jr. on alusta saakka vannonut äänekkään kitaramusiikin nimeen. Reilun 30-vuotisen taipaleensa aikana ”Dinot” ovat paitsi luoneet täysin omaleimaisen soundimaailman myös toimineet innoittajana tuhansille indierockbändeille Sonic Youthista Nirvanaan ja niin edelleen. Massiivisista kitarasoundeistaan huolimatta bändin sävellykset ja lyriikat nousevat myös livevedoissa ansaittuihin sfääreihin.

Dinosaur Jr.:n taival on ollut rokkibändille tyypilliseen tapaan monivaiheinen, mutta vuoden 2005 yhteenpaluun jälkeen yhtyeeltä on kuultu useita alkuperäiskokoonpanon, eli J. Mascisin (laulu, kitara), Lou Barlow’n (basso, laulu) ja Murphin (rummut), luomia albumeita. Järjestyksessään bändin 13. pitkäsoitto ”Emptiness at the Sinclair” näki päivänvalon viime vuonna.

Sideways-keikalla tullaan kuulemaan musiikkia bändin koko uran varrelta. Dinot on nähty Suomessa ennenkin (monet teistäkin varmasti muistavat ikimuistoisen Sideways 2017 -keikan), mutta syyt paluulle ovat aina itsestään selvät – kun on kyse klassikosta, on keikka koettava uudestaan ja uudestaan!

Ei tulevia keikkoja