Lisätiedot

DIIV (US)

Dreampop- ja shoegaze-vaikutteinen vaihtoehtorockia soittava yhdysvaltalainen DIIV esiintyy Sidewaysissa 11.-13.6.2020 Helsingin Nordiksella.

Viimeiset kaksi vuotta toivotuimpien Sideways-esiintyjien top-kymppiin sijoittunut DIIV (lausutaan ”dive”) sukeltaa pää edellä surisevan ja melodisen indierockin syövereihin.

Laulaja-kitaristi Zachary Cole Smithin vuonna 2011 sooloprojektina perustettu, alun perin Nirvanan "Dive" kappaleen mukaan nimetty yhtye on kerännyt ajan saatossa vankan kulttimaineen sekä paistatellut kriitikoiden ylistävissä sanoissa. Maineikkaalle ”Capture Traps” indie-levy-yhtiölle levyttävä bändi on tuottanut uransa aikana useita vaihtoehtohelmiä mm. debyyttilevyn ”Oshin (Subsume)” ja ”Doused” kappaleet.

Tiukasta live-soitosta tunnettu bändi saapuu Suomeen odotetun kolmannen albuminsa "Deceiver" myötä. DIIV:n väkevää paluuta on ollut ihanaa seurata, ja bändin uutuuslevy on heittämällä vuoden parhaita julkaisuja. NME kuvaili ”Deceiverin” olevan kuin varhaisen Smashing Pumpkinsin katalogista, ja Exclaim! -lehti haki verrokiksi ”In Utero” -aikakauden Nirvanan.

Jokaisen vähänkään ysäri-vaihtoehtorockia kuunnelleen Sideways-kävijän ei siis ole syytä missata bändin paluuta Suomeen lähes vuosikymmenen odotuksen päätteeksi.

Booking: Artemi Remes

Promokuvia: www.sidewayshelsinki.fi/press

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt: Johannes Kinnunen (041-5336211, johannes@fullsteam.fi)

  • — Helsinki | Sideways

    www.sidewayshelsinki.fi/

  • — Helsinki | Sideways

    Sideways 2020 on peruttu koronaviruksen vuoksi.

    Lisätiedot: www.sidewayshelsinki.fi/