Lisätiedot

Cat Power (US)

Aikamme suurimpiin laulaja-lauluntekijöihin lukeutuva yhdysvaltalainen Cat Power nousi Lontoon Royal Albert Hallin lavalle marraskuussa 2022 rekonstruoiden kappale kappaleelta yhden kaikkien aikojen kuuluisimmista ja musiikin suuntaa mullistavimmista live-esiintymisistä. Manchesterin Free Trade Hallissa toukokuussa 1966 järjestetty alkuperäinen konsertti tunnettiin pitkään Royal Albert Hallin konserttina väärin merkityn bootleg-nauhoituksen vuoksi. Alkuperäisessä konsertissa Bob Dylan vaihtoi akustisesta sähkökitaraan kesken shown, aiheuttaen folk-puristeissa vihaa ja muuttaen lähtemättömästi rock-musiikin kurssin. 

Cat Power halusi tyylilleen uskollisena tehdä oman versionsa historiallisesta illasta tulkiten jokaisen kappaleen harvinaislaatuisen suurella vakaumuksella, viehkeydellä ja suojelunhalulla – muuttaen Dylanin konsertin anarkistisen jännityksen lämpimän loisteliaaksi iloksi.

Lämpimän hurmoksellinen tribuutti ei jäänyt vain yhteen konserttiin, vaan se taltioitiin live-albumille ja nyt Cat Power saapuu esittämään tämän historiallisen konserttinsa myös Huvilaan.

Cat Power tunnetaankin myös erityisen lahjakkaana kappaleiden tulkitsijana, jonka katalogiin kuuluu kolme ylistettyä cover-albumia, The Covers Record (2000), Jukebox (2008) ja Covers (2022). Hän tuntee erityisen vahvaa yhteyttä laulaja-runoilija Dylaniin: “nämä kappaleet ovat puhutelleet ja inspiroineet minua enemmän kuin kenenkään muun lauluntekijän työt siitä lähtien kun ensimmäisen kerran kuulin niitä 5-vuotiaana.”

Kuten Dylanin alkuperäisessä konsertissa, myös Cat Power esittää konsertin ensimmäisen puoliskon täysin akustisena ja siirtyy sähköiseen toiseen puoliskoon täyden bändinsä säestämänä.

Valmistautuessaan toistamaan Dylanin klassikkokonsertin, Cat Power vältteli tarkoituksella harjoittelua, luottaen vaistoihinsa. Hänen taitonsa olla sielukkaasti läsnä hetkessä kuuluu tulkinnoissa Dylanin klassikoista kuten It’s All Over Now, Baby Blue, Mr. Tambourine ManJust Like A WomanLike A Rolling Stone sekä Blonde on Blonde -levyn kappaleissa.

Booking: Artemi Remes

  • — Helsinki | Helsingin Juhlaviikot