Lisätiedot

Caribou (CA)

Kanadalainen Dan Snaith on nelikymppinen matematiikan tohtori, joka yön lähestyessä pukee päälleen taikaviitan ja muuntautuu Caribouksi, elektronisen musiikin supersankariksi.

Hiljattain uransa kymmenennen studioalbumin ”Suddenly” julkaissut Caribou on kiistämättä viimeisen vuosikymmenen visionäärisimpiä indie-muusikoita. Dan Snaithin johtaman yhtyeen tuotannossa yhdistyvät ennakkoluulottomasti ja yllätyksellisesti niin moderni tanssimusiikki ja indie-henkinen elektropop kuin vaikutteet shoegazesta ja psykedeliaan. Oskari Onnisen Helsingin Sanomissa käyttämä määritelmä ”nörttihouse” kuvailee hyvin, mistä Cariboussa pohjimmiltaan on kyse.

Caribou oli 2010-luvun jälkimmäisen puoliskon tauolla Dan Snaithin tehdessä klubimusiikkia ja teknoa Daphni-aliaksensa merkeissä, mutta nyt on koittanut Cariboun 2. aikakausi. Ajankohtainen ja kuuden vuoden levytystauon päätteeksi ilmestynyt ”Suddenly” on viime kuukausien aktiivikuuntelussa noussut miltei läpimurtolevy ”Swimin” (2010) kaltaiseksi merkkiteokseksi. 

Tuskin ennustamme väärin, kun arvaamme ”Can’t Do Without You:n”, ”Odessan” ja muiden Caribou-hittien muuttavan Nordiksen Suomen suurimmaksi ulkoilmaklubiksi.

Booking: Artemi Remes

Ei tulevia keikkoja