Lisätiedot

Belzebubs

Belzebubs on pohjoisista metsistä ponnistava melodista bläkkistä runttaava mystinen yhtye, joka on kasvattanut ympärilleen mehevän kulttimaineen. Tarinan mukaan Belzebubs on kokenut moninaisia jäsenmuutoksia ja ihmissuhdekiemuroita tällä vuosituhannella, mutta on nyt vihdoin valmis valloittamaan maailman.

Belzebubs on suomalaisen sarjakuvapiirtäjän JP Ahosen sarjakuvaan perustuva kuvitteellinen yhtye. Black metal -henkisestä perheestä, bänditouhuista ja niiden ympärillä pyörivistä suhdekuvioista kertova hersyvä sarjakuva on saanut laajan kansainvälisen fanikunnan. Sarjakuva on ilmestynyt verkossa vuodesta 2016 Ahosen omana ”terapiateoksena”, mutta on kehittynyt kansainväliseksi monimediabrändiksi animaation ja musiikin siivittämänä.

Belzebubs realisoitui ihan oikeaksi orkesteriksi ensimmäisen täyspitkän albuminsa ”Pantheon Of The Nightside Gods” myötä, joka julkaistiin huhtikuussa 2019. Muusikot tämän tarunhohtoisen poppoon takana ovat vielä arvoitus, mutta suomalaisen death- ja black metallin ystävät ovat jo heitelleet ilmoille veikkauksia henkilöllisyyksistä.

Belzebubs on taidokasta oman genrensä paraatijoukkoa; korostetun tarinalliset ja teatraaliset korisevat lyriikat yhdistyvät hurjiin orkesterillisiin ralleihin ja melodisiin kitarasooloihin, joilla maalataan ajoittain progesävytteisiä ja syntikoilla kyllästettyjä äänimaisemia. Mukavan hupsun kuuloinen tarina, huumori sekä mystiikka ryydittävät ehdottomasti kiinnostusta tähän salaperäiseen kokoonpanoon. Bändi on kiinnitetty jo ainakin Barcelona Rock Festiin sekä Tuskaan ja Ilosaareen kesällä 2020. Kesäkuussa pääsemme nauttimaan tästä uniikista tapauksesta myös Provinssissa.

BELZEBUBS
La 27.6.2019

Provinssi, Seinäjoki
25.-27.6.2020

Booking: Rauha Kyyrö

Lisätiedot:

Ginger Vine Management & PR / Heta Hyttinen
040 5817575
heta.hyttinen@gingervine.com

  • — Seinäjoki | Provinssi

    Lisätiedot ja liput:
    https://www.provinssi.fi/