Kun on kiertänyt suomalaisia kapakoita ja pitserioiden kulmia 15 vuotta, on aika laittaa piste yhdelle taipaleelle. ASA & POLARSOUL ovat antaneet yhdessä panoksensa suomalaiselle rap musiikille ja tämä dynaaminen duo nähdään viimeistä kertaa yhdessä Blockfesteillä Tampereella, tietenkin. Blockfesteillä kuullaan post-post-punk-räppiä kaksikon tulevalta "10 uuden uuden aallon laulua" -albumilta. Vanhan koulun setämiehet ovat luvanneet esittää lisäksi helmiä vuosien varrelta ja ovat kuulemma kutsuneet kaikenkarvaiset kaveritkin mukaan viihtymään. Ai ai ai. Tästä tulee PARAS BLOCKFEST IKINÄ!

——————————————————————

Me rakennamme identiteettimme ja tulemme osaksi ympäröivää kulttuuria kielen kautta. Tätä todellisuutta me myös dokumentoimme kielellä. Kieli tarjoaa meille työkalut oman maailman rakentamiseen.

Sen Asa on tehnyt. Aliaksella Avain uransa aloittaneella Matti Salolla oli aina oma painovoimansa, joka ohjasi omalle polulle. Klassikoksi muodostunut debyytti Punainen tiili toi sosiaalista realismia ja poliittista paatosta Rähinän ulosantiin, mutta varsinainen läpimurto oman äänen - oman kielen ja oman maailman - löytymiseen oli Asa. Kieli on rytmiä ja rapinkin keskiössä on flow, rytminen karisma. Jo toinen Asan nimellä julkaistu levy Terveisiä kaaoksesta esitteli vuonna 2006 oman sisäisen rytminsä tahtiin toimivan sanataitelijan, joka etsi luovan yhteistyön kautta myös omaa soundiaan. Yksi versio omasta soundista löytyi vuonna 2008 ilmestyneellä levyllä Loppuasukas. Soundi ammensi eri kansanmusiikeista roisilla otteella ja toi Asalle sekä Emma- että Teosto-palkinnon.

Viimeisen kymmenen vuoden aikana Asa on julkaissut ja esittänyt musiikkia ahkerasti, psykedeliasta vahvasti ammentavasta ja tee-se-itse -henkisestä Foetida-sarjasta perinteisemmällä hiphop-estetiikalla operoiviin levyihin, kuten Love ja Jou jou, sekä dj-vetoisista keikoista Asa & Band -kokoonpanon konsertteihin. Kun on vuosi 2019, Asa on taiteilijana itsenäinen - sekä esteettisesti että oman levy-yhtiön ansiosta. On monta suuntaa johon lähteä, monta kotia jonne palata, monta ajatusta jota jahdata, sanoilla ja rytmeillä, soundeilla ja näyillä. On monta maailmaa joita rakentaa. ASAn viimeisemmät julkaisut ovat albumit "Rakkauslauluja miehille" (Roihis Musica, 11/2018) ja "Uni näkee unta meistä" (Roihis Musica, 02/2019).

Booking: Maija Kaarna

Production: Vilhelmiina Viitaniemi

PR: https://roihismusica.fi

Promokuvat & akkreditointi:
https://www.fullsteam.fi/fi/press

 

 • — Valkeakoski | Työväen Musiikkitapahtuma

  Festivaali on peruttu. Lisätiedot tapahtuman nettisivulla.

 • — Vantaa | Vantaa päivä

  Konsertti siirtynyt toukokuulta, uusi keikkapäivä 31.7.2020, ei lipunmyyntiä.

 • — Espoo | Sellosali

  Konsertti siirtynyt maaliskuulta, uusi keikkapäivä on 13.8.2020. Liput käyvät sellaisinaan uudelle päivälle tai ne voi palauttaa Lippupisteeseen.

 • — Helsinki | Malmitalo

  Konsertti siirtynyt maaliskuulta, uusi keikkapäivä on 20.8.2020. Liput käyvät sellaisinaan uudelle päivälle tai ne voi palauttaa Lippupisteeseen.

 • — Tampere | Blockfest

 • — Espoo | Olarin panimo

  Tapahtuma siirtynyt heinäkuulta. Lisätiedot festivaalin FB-eventistä.