Lisätiedot

Alma Alanko

Kovassa nosteessa oleva 23-vuotias helsinkiläinen muusikko ja biisintekijä Alma Alanko alkoi panostaa musiikkiin vakavammin nelisen vuotta sitten, kun hän päätti lähteä opiskelemaan laulunkirjoitusta Berliiniin. Sen jälkeen kypsyi hiljalleen myös ajatus omasta soolourasta.

”Musiikki on aina ollut mun tapa ilmaista itseäni ja käsitellä omia tunteitani. ⁠Mun musa on tosi lyriikkavetoista ja modernia soundia, joka on saanut vaikutteita biiseistä, joita oon kuunnellut lapsena”, Alanko kertoo.

”Halusin alunperin alkaa tekemään suomenkielistä hyperpoppia, koska se genre on vaikuttanut muhun tosi vahvasti teini-iästä asti, mutta kun lähdettiin kehittelemään tätä soundia, niin se alkoi yllättäen muotoutua vähän synkemmäksi ja popimmaksi”, Alanko jatkaa.

Myös Berliinissä vietetyt vuodet ovat jättäneet jälkensä Alman biiseihin. Monet viime vuosina syntyneistä lauluista kertovatkin kaupungissa koetuista hetkistä ja siellä kohdatuista inspiroivista ihmisistä.

”Tutustuin Berliinissä paikalliseen rappiin, poppiin ja tanssimusiikkiin, joista oon ottanut paljon vaikutteita mun omien biisien tuotantoon. Kuuntelenkin yhä edelleen paljon saksalaista poppia ja lempiartistejani on esimerkiksi Baby B3ns. Kuuntelen myös paljon uutta suomalaista poppia ja oon koukussa esim. Mirellan ja Behmin hitteihin. Musiikillisesti mua eniten inspiroinut artisti on kuitenkin Charli XCX. Mua kiehtoo paljon, miten hän pystyy jatkuvasti muuttumaan artistina mut silti pitää selkeästi oman äänensä. Yleensäkin mua inspiroi ihmiset mun ympärillä, kirjat, hyvät biisit, kiinnostavat sanat ja lauseet.”

Perjantaina 8.3. julkaistu debyyttisingle Kivinen sydän kertoo eron jälkeisestä marttyyriydestä. Biisin tuotannosta vastaa muun muassa Ruusut-yhtyeen riveistä tuttu Alpo Nummelin ja Ilmari Turunen. ”Kivinen sydän on itseironinen, vihainen mutta samalla myös hauska biisi. Se on saanut vaikutteita mm. 2000-luvun alun PMMP:stä ja saksalaisista tanssibiiseistä”, Alanko kertoo.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Booking: Maija Kaarna, Marko Kivelä

Production: Vilhelmiina Viitaniemi

Pressikuvat: https://www.fullsteam.fi/fi/press

Haastattelut: Sony Music Finland / Sami Rikala (sami.rikala@sonymusic.com, 0400 766 879)

  • — Turku | Kesärauha

  • — Seinäjoki | Provinssi

  • — Tampere | Uusi Tampere

  • — Saaressa | Ö Fest

    Tarkempi esiintymispäivä julkaistaan myöhemmin.