Lisätiedot

Algiers (US)

ROHKEASTI KANTAAOTTAVA ROCKYHTYE ALGIERS HELSINKIIN TAMMIKUUSSA
To 24.1.2019 Helsinki, On The Rocks 

Gospelin, bluesin, industrialin ja punkin vaikutteita kiinnostavasti yhdistelevä poliittinen rockyhtye Algiers esiintyy Helsingin On The Rocksissa torstaina 24. tammikuuta. Tapahtuman lipunmyynti käynnistyy Tiketistä perjantaina 21. syyskuuta klo 12. 

Vuonna 2007 syntynyt Algiers on avoimesti dystooppinen ääni poliittisessa nykytilanteessa. Yhtye käsittelee sanoituksissaan yhteiskunnallisia teemoja kuten rasismia, väkivaltaa ja uskontoja sekä ottaa kantaa mm. Trumpin politiikkaan ja Brexitiin. Atlantalaisnelikon kollektiivinen ymmärrys ja usko yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen ovat synnyttäneet kaikessa raivokkuudessaan, uhossaan ja tiedostavuudessaan groovaavaa ja jopa tanssittavaa musiikkia, jossa gospel-piireissä kasvaneen laulajan ja yhtyeen nokkamiehen Franklin James Fisherin laaja-alaisesti soiva ääni yhdistyy industrialismista ja punkista lainattuihin äänimaisemiin. 

Algiersin ensimmäinen single ”Blood” julkaistiin vuonna 2012 ja sitä seurasi kolme vuotta myöhemmin yhtyeen nimeä kantava, musiikillisesti Suiciden ja The Temptationsin välimaastoon sijoittuva debyyttialbumi. Yhtyeen toisen ja samalla tuoreimman pitkäsoiton ”The Underside of Power” (2017) tekijäkaartiin kuului mm.  Randall Dunn (Sunn O)))), Adrian Utley (Portishead) ja Ben Greenberg (Uniform, The Men).

Booking: Aino-Maria Paasivirta

Ei tulevia keikkoja